Αθλητισμός

Ουζουνίδης: Η πορεία του στον πάγκο της ΑΕΚ

Ουζουνίδης: Η πορεία του στον πάγκο της ΑΕΚ
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποτελεί παρελθόν από την ΑΕΚ.

Ο ίδιος υπέβαλλε την παραίτηση του, η οποία έγινε αποδεκτή και ο Μανόλο Χιμένεθ θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε την πρωταθλήτρια ΑΕΚ το περασμένο καλοκαίρι, ως αντικαταστάτης του… νυν αντικαταστάτη του.

Πρώτος στόχος για τον Εβρίτη τεχνικό ήταν η είσοδος στους ομίλους του Champions League. Ο οποίος και επετεύχθη και θα ήταν τουλάχιστον παράλογο να μην του πιστωθεί η επιτυχία αυτή.

Η πορεία όμως της Ένωσης στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν ήταν επιτυχημένη. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την παρουσία της στην Ευρώπη με 0 βαθμούς.

Ένα αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του δικεφάλου.

Έμειναν οι στόχοι του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Το πρωτάθλημα ουσιαστικά χάθηκε για την ΑΕΚ από νωρίς, καθώς έμεινε με αρκετούς βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και σήμερα 5/2/2019 η περσινή πρωταθλήτρια απέχει 14 βαθμούς από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ.

Οι “γκέλες” της ΑΕΚ με προπονητή τον Ουζουνίδη στις εγχώριες διοργανώσεις οι οποίες έφεραν γκρίνια και απογοήτευση

Η κακή εικόνα στα ντέρμπι: Tα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ την περσινή σεζόν, ουσιαστικά είχε… αρνηθεί να χάνει στα ντέρμπι. Αξιοσημείωτο είναι πως η Ένωση όχι μόνο δεν έχανε, αλλά ακόμα και αν βρισκόταν πίσω στο σκορ κατάφερνε σχεδόν πάντα να κάνει την ανατροπή. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα δυο ματς με τον Ολυμπιακό (3-2 στο ΟΑΚΑ και 2-1 στο Καραϊσκάκη), με την ΑΕΚ να φεύγει νικήτρια με ανατροπή, καθώς είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Αυτή ήταν η ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ.

Η ΑΕΚ, του Μαρίνου Ουζουνίδη, και ειδικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0) ήταν άνευρη, νωθρή και αρκετά μακριά από την ΑΕΚ με πάθος και επιμονή για τη νίκη που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την περσινή σεζόν. Έπαιξε απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό των προβλημάτων, με ρόστερ μικρής ηλικίας, που όμως έδειχνε να θέλει περισσότερο τη νίκη. Αν και τελικά το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ήταν ίσως η πρώτη “μάχη” που δεν κερδήθηκε από τον Ουζουνίδη.

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν κομβικό ενδεχομένως. Η εικόνα της ΑΕΚ να δίνει μαθήματα… σέντρας (47 σέντρες) έφερε αρκετή απογοήτευση, γκρίνια, και ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε τις ευθύνες του. Δυο μέρες μετά υπέβαλλε την παραίτησή του.

Συνολικά η ΑΕΚ με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στα ντέρμπι είχε τρεις ισοπαλίες (με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) και μια ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Νωρίτερα στο πρωτάθλημα, το 0-0 με την Λάρισα εκτός έδρας έφερε την πρώτη μεγάλη απογοήτευση. Η ΑΕΚ πραγματοποίησε κάκιστη εμφάνιση, ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν ήταν δικαιολογία και εκεί ήταν που άρχισε η γκρίνια από μερίδα οπαδών της ΑΕΚ.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν δεν έκανε τις απαραίτητες προσθήκες, αντίθετα έχασε παίκτες που ήταν βασικοί στον περσινό της κορμό. Οπότε ο λόγος που χάθηκε το πρωτάθλημα δεν πιστώνεται μόνο στον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Ο ίδιος προσέφερε το 100% του, με το ρόστερ που διέθετε και αποχώρησε από την ΑΕΚ κύριος και φίλος. Η ΑΕΚ τον ευχαρίστησε για τα όσα έδωσε στην ομάδα.

Η ΑΕΚ είναι ακόμα μέσα στον στόχο του Κυπέλλου και πλέον μένει να φανεί αν ο Μανόλο Χιμένεθ θα καταφέρει να κατακτήσει ξανά τρόπαιο και την φετινή σεζόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments