Πολιτισμός

“Tango” του Σ. Μρόζεκ στο Θέατρο Olvio

“Tango” του Σ. Μρόζεκ στο Θέατρο Olvio
Tango: Η εμβληματική σάτιρα του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο θέατρο OLVIO για δύο τελευταίες παραστάσεις τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019.

Το «Tango» του Σλάβομιρ Μρόζεκ στο θέατρο OLVIO, η παράσταση που κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κοινού και εξαιρετικές κριτικές, συνεχίζει για δύο τελευταίες παραστάσεις τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019 στις 21:00 σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά.

Η μετάφραση του Παύλου Μάτεσι ζωντανεύει στο ακέραιο επί σκηνής.

Ένα από τα πλέον αξιόλογα μεταπολεμικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Tango» καθιέρωσε τον Μρόζεκ παγκοσμίως ήδη από το πρώτο του ανέβασμα στη Βαρσοβία τη δεκαετία του 1960 από τον θίασο του Έρβιν Άξερ, Teatr Wspocresny.

“Tango” του Σ. Μρόζεκ στο Θέατρο Olvio

Ο Μρόζεκ, έχοντας στις αποσκευές του τις εμπειρίες που του χάρισε η επαγγελματική του δραστηριότητα (δημοσιογράφος και γελοιογράφος), «κατέχει» το μάτι του παρατηρητή.

Χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό του χιούμορ και μία διαφορετική αντίληψη του γκροτέσκο –σε σχέση με το θέατρο του παραλόγου στην υπόλοιπη Ευρώπη– σκιαγραφεί τον κοινωνικοπολιτικό του περίγυρο και εκφράζει ένα βαθύ πολιτικό προβληματισμό.

Όπλα της γραφής του, οι ζωντανοί, μεστοί και ακριβείς διάλογοι, η διεισδυτικότητα και η σφαιρική αντίληψη, που σε συνδυασμό με το γκροτέσκο, κρατούν το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο.

Με το «Tango», ο Πολωνός συγγραφέας καταδεικνύει τη σχέση ή τη σύγκρουση κάθε ανθρώπου με την εξουσία και υπαινίσσεται τον ουτοπικό χαρακτήρα της εξέγερσης.

Ο Μρόζεκ, μέσα από την ιστορία του Άρθουρ και της οικογένειάς του, απεικονίζει την ιστορία του 20ου αιώνα, που επαναλαμβάνεται μέχρι και σήμερα. Κάθε χαρακτήρας του έργου αντιπροσωπεύει τη δική του γενιά.

Όλες οι γενιές συναντώνται, απομακρύνονται και τελικά συγκρούονται σε ένα ατελέσφορο κυνηγητό ελευθερίας με πικρό τέρμα τη βία. Το “Τango” του Μρόζεκ τελικά χορεύεται πάνω στα ερείπια του πολιτισμένου κόσμου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ “ΤANGO”

Σάτιρα του Σλάβομιρ Μρόζεκ Μετάφραση: Παύλος Μάτεσις Σκηνοθεσία, Εικαστική Σύνθεση: Νίκος Χατζηπαπάς Επιμέλεια κίνησης: Νατάσα Παπαμιχαήλ Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Βλάχου Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης Σκηνογραφική επιμέλεια: Έλλη Εμπεδοκλή Μακιγιάζ: Λένια Πριόνα

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Δημήτρης Γκουτζαμάνης (Άρθουρ), Δημήτρης Μαύρος (Στόμιλ, πατέρας του Άρθουρ), Γιάννης Καλατζόπουλος (Ευγένιος, θείος του Άρθουρ), Ειρήνη Γρέκα (Ελεονόρα, μητέρα του Άρθουρ), Νέλη Αλκάδη (Άλα, ξαδέρφη του Άρθουρ), Μαρία Βλάχου (Ευγενία, γιαγιά του Άρθουρ), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Έντι)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 για δύο ακόμα παραστάσεις Διάρκεια: 110 λεπτά με διάλειμμα

Εισιτήρια: Γενική είσοδος στο ταμείο: 15€ Μειωμένο: 12€ Προπώληση: Viva.gr Επωφεληθείτε από την προσφορά προπώλησης: 1 εισιτήριο (15 ευρώ) + 1 δώρο: https://goo.gl/DGK4ot

Θέατρο OLVIO Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός, τηλ: 210 34 14 118 Ώρες κράτησης εισιτηρίων: 17:00- 21:00 W www.olviotheater.gr | Μ [email protected] | FB OLVIO.theater

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments