Αθλητισμός

Εμιλιάνο Σάλα: To πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Εμιλιάνο Σάλα: To πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης
Ο Εμιλιάνο Σάλα έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε.

Ο Εμιλιάνο Σάλα έχασε τη ζωή του έπειτα από πτώση αεροσκάφους στο οποίο επέβαινε. Πριν μερικές μέρες ταυτοποιήθηκε και το πτώμα του, σκορπώντας θρήνο στον ποδοσφαιρικό – και όχι μόνο – κόσμο. Τα ΜΜΕ της Αγγλίας φέρνουν στο φως της δημοσιότητας στοιχεία του πορίσματος της νεκροψίας του Εμιλιάνο Σάλα. Όπως αναφέρουν -μεταξύ άλλων- ο “Guardian” και η “Mirror”, ο θάνατος του Αργεντινού προήλθε από τραύματα στο κεφάλι και το στήθος κατά την πτώση του αεροπλάνου.

Το ιστορικό του θανάτου του

Η σορός του ανασύρθηκε από τον βυθό της Μάγχης, και όπως επιβεβαιώθηκε ανήκει στον Εμιλιάνο Σάλα. Η είδηση έγινε γνωστή αργά το βράδυ της Τετάρτης κι έκανε τον γύρο του κόσμου. Ο Εμιλιάνο Σάλα βρισκόταν στο αεροσκάφος που τον μετέφερε στις 21 Ιανουαρίου στην Αγγλία και το οποίο δεν έφτασε ποτέ. Επίσης η οικογένεια του πιλότου, Ντέιβιντ Ίμποτσον, περιμένει να μάθει νέα για τον δικό της άνθρωπο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

A career cut too short. Rest in peace, Emiliano.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report Football (@brfootball) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

OFFICIAL: Police have identified a body found from a crashed aeroplane as Emiliano Sala. RIP.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report Football (@brfootball) στις

Το χρονικό της τραγωδίας

Πριν λίγες μέρες γίνεται γνωστό πως χάνεται από τα ραντάρ αεροσκάφος με ποδοσφαιριστή  της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Εμιλιάνο Σάλα της Κάρντιφ ήταν αυτός που επέβαινε στο αεροπλάνο που πετούσε από τη Ναντ στο Κάρντιφ και εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Οι αρχές της γαλλικής ακτοπλοΐας ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με ελαφρύ αεροσκάφος επάνω από το Στενό της Μάγχης.

Ο πρώην επιθετικός της Ναντ, είχε υπογράψει εκείνη την εβδομάδα με την ομάδα της Ουαλίας συμβόλαιο ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Εμιλιάνο Σάλα επέστρεψε στην Ζονελιέρ, στο προπονητικό κέντρο της ομάδας της Ναντ, για να μαζέψει τα τελευταία του πράγματα. Η αστυνομία του Γκέρνζι είχε ανακοινώσει ότι το χαμένο αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Ναντ στο Κάρντιφ με δύο επιβαίνοντες.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους που επέβαινε ο Εμιλιάνο Σάλα

Ιδιωτική εταιρεία διερεύνησης εντόπισε τα συντρίμμια του αεροπλάνου που μετέφερε τον Εμιλιάνο Σάλα, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο, Sky News.

Δύτες εντοπίζουν πτώμα μέσα στο αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο άτυχος ποδοσφαιριστής και ο πιλότος. Ωστόσο δεν διευκρινίζεται αμέσως σε ποιον ανήκει. Εκπρόσωπος της εταιρείας είχε δηλώσει “Δυστυχώς στο βίντεο από το υποβρύχιο φαίνεται ότι ένα σώμα έχει παγιδευτεί στα συντρίμμια του αεροσκάφους. Ακόμη δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα”.

Πως ανασύρθηκε το πτώμα

Ένα πτώμα ανασύρθηκε με τη χρήση τηλεχειριζόμενου υποβρυχίου οχήματος από το κουφάρι του αεροπλάνου στο οποίο επέβαιναν ο Εμιλιάνο Σάλα και ο πιλότος Ντέιβιντ Ίμποτσον. Το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο τη βρετανική Υπηρεσία Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων (Air Accidents Investigation Branch, AIIB), δεν είχε άλλες λεπτομέρειες για το αν το πτώμα ανήκε στον Σάλα.

Λίγες ώρες αργότερα γνωστοποιείται πως η σορός ανήκει στον άτυχο ποδοσφαιριστή.

*Φωτογραφίες twitter

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments