Ελλάδα

Κακοκαιρία “Χιόνη”: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αττική λόγω χιονιού

Κακοκαιρία “Χιόνη”: Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αττική λόγω χιονιού
Κακοκαιρία "Χιόνη": Προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία “Χιόνη” που σαρώνει την Ελλάδα με ισχυρούς ανέμους, χαμηλές θερμοκρασίες και έντονα φαινόμενα όπως καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Λόγω χιονόπτωσης έχουν προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία στα ορεινά τμήματα της Αττικής.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι τον Άγιο Πέτρο, στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ απαγορεύτηκε η κίνηση των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην παλαιά εθνική οδό Αθήνας-Θήβας από το 6ο χλμ στην περιοχή της Μάνδρας, στο ρεύμα προς Θήβα.

Στο ίδιο τμήμα, τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Την ίδια ώρα, σε ισχύ βρίσκεται ο απαγορευτικός απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, λόγω νέας μεταβολής του καιρού από χθες το βράδυ δεν αναχώρησαν τελικά τα πλοία για την Κρήτη. Κανονικά πάντως εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

  • Το Σάββατο (16/2) στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και τα ορεινά της Κρήτης.

Τα φαινόμενα από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στα νότια.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7, στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια τις πρωινές ώρες.

Την Κυριακή (17/2) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια γενικά αίθριος.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά, θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά όλες οι εξελίξεις για την κακοκαιρία στην ειδική κατηγορία του pagenews.gr, εδώ!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments