Διεθνή

Ίβο Γιοσίποβιτς για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Πολύ σημαντική για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ίβο Γιοσίποβιτς για τη Συμφωνία των Πρεσπών: “Πολύ σημαντική για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη
Ίβο Γιοσίποβιτς για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας ανέδειξε τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών για το σύνολο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ίβο Γιοσίποβιτς για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Ο πρώην πρόεδρος της Κροατίας χαρακτήρισε ως σημαντική και επωφελή τη Συμφωνία. Τόσο για τις δύο “εμπλεκόμενες” χώρες (Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία), όσο και για το σύνολο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Ίβο Γιοσίποβιτς μίλησε για το θέμα στο περιθώριο του 1ου “Thessaloniki Regional Forum”. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κροάτη πολιτικού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi“Είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι πολιτικοί την ικανότητα να κάνουν συμβιβασμούς. Ξέρω ότι και για τις δύο πλευρές δεν ήταν εύκολο να αποδεχθούν τη συμφωνία αλλά επήλθε τελικά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό

Θα πρέπει να συγχαρώ και τις δύο κυβερνήσεις, της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς κατέληξαν επιτέλους σε συμβιβασμό.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουν οι πολιτικοί την ικανότητα να κάνουν συμβιβασμούς. Ξέρω ότι και για τις δύο πλευρές δεν ήταν εύκολο να αποδεχθούν τη συμφωνία αλλά επήλθε τελικά κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τις δύο χώρες και για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη στο σύνολό της.

Η συμφωνία θα ενισχύσει τη συνεργασία τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Είναι ένα πολύ σημαντικό σημάδι καλής θέλησης ειδικά ανάμεσα σε δύο χώρες.

πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi

Και είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι τώρα η Βόρεια Μακεδονία είναι έτοιμη να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ κι ελπίζω σύντομα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να καταστεί μέλος της «οικογένειας».

Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το εμπόριο και την ανάπτυξη, τόσο για τη Βόρεια Μακεδονία όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Ύστερα από τόσα χρόνια διαμάχης για ένα ζήτημα που δεν αφορά μόνο το όνομα αλλά περισσότερα απ’ αυτό και περικλείει την περιφερειακή σταθερότητα, το κοινό μέλλον, την οικονομία…

Όλα αυτά εμπεριέχει αυτή η μικρή αλλαγή στο όνομα. Ο καλός πολιτικός δεν είναι αυτός που πιέζει και σπρώχνει σ’ ένα αδιέξοδο, αλλά αυτός που μπορεί να βρει έναν συμβιβασμό, που κατανοεί πως είναι αναγκαίος ο συμβιβασμός και επωφελής για όλους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments