Υγεία

Γρίπη θάνατοι: 13 νεκροί στην Κύπρο

Γρίπη θάνατοι: 13 νεκροί στην Κύπρο
Γρίπη θάνατοι: Το τελευταίο θύμα είναι γυναίκα, η οποία ανήκε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Γρίπη θάνατοι: Στους δεκατρείς ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων από την γρίπη στην Κύπρο.

Γρίπη θάνατοι: Γυναίκα το τελευταίο θύμα

Το τελευταίο θύμα είναι γυναίκα, η οποία ανήκε στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το θύμα νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με σοβαρά νοσήματα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στις ΜΕΘ νοσηλεύονται οκτώ σοβαρά περιστατικά με γρίπη, ενώ τις τελευταίες 48 ώρες δεν σημειώθηκε νέα εισαγωγή.

Σημειώνεται ότι, παρά το γεγονός ότι η δραστηριότητα της γρίπης συνεχίζεται, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η νόσος παρουσιάζει ύφεση.

Εποχική γρίπη: Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά

Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και αντιγριπικό εμβολιασμό, έστω και τώρα, των παιδιών που ανήκουν σε ομάδα  υψηλού κινδύνου, προτείνει με δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεανώ Γεωργακοπούλου, παιδίατρος-λοιμωξιολόγος υπεύθυνη τμήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Παρέμβασης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων γρίπης στον παιδικό πληθυσμό.

«Την περίοδο αυτή, η δραστηριότητα της γρίπης είναι αυξημένη στη χώρα μας, όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μέσα στο αναμενόμενο πλαίσιο για την εποχική γρίπη», αναφέρει η κ. Γεωργακοπούλου.

«Σημαντική η έγκαιρη αναζήτηση ιατρικής βοήθειας από τον παιδίατρο για βρέφη και παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής, όπως υψηλό πυρετό, κεφαλαλγία, καταρροϊκά φαινόμενα, πονόλαιμο, βήχα, αλλά και κοιλιακό άλγος και εμέτους» σημειώνει.

Φωτογραφία Marcelo Leal για το Unsplash

Προσθέτει ότι αυξημένος αριθμός κρουσμάτων μπορεί να παρατηρηθεί και στα σχολεία, όμως «δεν χρειάζεται πανικός, αλλά εγρήγορση, ειδικότερα για τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου».

Η κ. Γεωργακοπούλου αναφέρει ότι τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους για τουλάχιστον 24 ώρες μετά την υποχώρηση των συμπτωμάτων.

Υπογραμμίζει, επίσης, ότι στις σχολικές μονάδες θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα που αποσκοπούν στον περιορισμό της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης (όπως καλός αερισμός των χώρων, κλπ).

Επίσης, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε σχολικές μονάδες θα πρέπει να τηρούν αυστηρά τους κανόνες υγιεινής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments