Διεθνή

Σαλβίνι: Ο Ιταλός υπουργός ανοίξει ξανά τους οίκους ανοχής

Σαλβίνι: Ο Ιταλός υπουργός ανοίξει ξανά τους οίκους ανοχής
Ο Σαλβίνι λέει "ναι" στην επαναλειτουργία των οίκων ανοχής μετά από 60 χρόνια.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των οίκων ανοχής, που έκλεισαν με νόμο στη χώρα πριν από έξι δεκαετίες.

«Ήμουν και συνεχίζω να είμαι υπέρ της επαναλειτουργίας των οίκων ανοχής. Πρόκειται για θέμα το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται στο κυβερνητικό μας συμβόλαιο, διότι τα Πέντε Αστέρια δεν είναι της ίδιας γνώμης. Αλλά εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι το να αφαιρεθούν αυτές οι μπίζνες από το δρόμο, τις μαφίες και την υποβάθμιση, αποτελεί την σωστή επιλογή, και σε ότι αφορά την προστασία της υγείας», δήλωσε ο Σαλβίνι.

Φωτογραφία Instagram


Ο γραμματέας της Λέγκα υπέδειξε, επίσης, «το μοντέλο της Αυστρίας», ως «το πιο αποτελεσματικό». Κατέστησε πάντως σαφές, ότι «δεν πρέπει να προστεθούν νέα προβλήματα σε ήδη υπάρχοντα» και ότι «καλό είναι να κλείσουν όσους λειτουργούν και σήμερα – παρά τον νόμο – πριν να επιτραπεί να ξανανοίξουν οι οίκοι ανοχής».

Ο Ματέο Σαλβίνι από την 1η Ιουνίου 2018 διατελεί αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Ιταλίας και υπουργός Εσωτερικών.

Επιπλέον, είναι ομοσπονδιακός γραμματέας της Λέγκας του Βορρά από τον Δεκέμβριο του 2013 και ο ηγέτης του κόμματος Noi con Salvini από τον Δεκέμβριο του 2014. Είναι γερουσιαστής στην ιταλική Γερουσία από τον Μάρτιο του 2018. Επίσης, διετέλεσε ευρωβουλευτής από το 2004 έως το 2018.

Συχνά ο Ιταλός πολιτικός τραβά τα βλέμματα της δημοσιότητας πάνω του με δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς.

Έχει θεωρηθεί ένας σκληρός ευρωσκεπτικιστής πολιτικός, που έχει έντονη κριτική άποψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά για το ευρώ. Ο Σαλβίνι αντιτίθεται στην παράνομη μετανάστευση στην Ιταλία και την ΕΕ, καθώς και στη διαχείριση των αιτούντων άσυλο από την ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments