Αθλητισμός

Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Ντουμπάι και στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης

Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Ντουμπάι και στο Top10 της παγκόσμιας κατάταξης
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή απέναντι στον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς.

Μαχητικός και ασυμβίβαστος με την ιδέα της ήττας, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Γάλλο Γκαέλ Μονφίς (Νο 23 στον κόσμο) και να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του όπεν τουρνουά του Ντουμπάι.

Ο Έλληνας τενίστας έχασε το πρώτο σετ με 6-4 και δέχθηκε νωρίς “break” στο δεύτερο, όμως βρήκε τη δύναμη να επιστρέψει και να πάρει τη νίκη στον ημιτελικό με 4-6, 7-6 (7/4), 7-6 (7/4).

Η επικράτησή του, πέραν του ότι του δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τον τρίτο επαγγελματικό τίτλο στην καριέρα του, του εξασφαλίζει άνοδο μίας θέσης στην παγκόσμια κατάταξη που θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (4/3), όπερ σημαίνει ότι ο Τσιτσιπάς θα βρίσκεται πλέον στην κορυφαία δεκάδα του παγκόσμιου τένις!

Στον τελικό του Σαββάτου (2/3), ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Ρότζερ Φέντερερ και του Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας τενίστας νίκησε τον 38χρονο Ελβετό τον περασμένο Ιανουάριο, στο Australian Open.

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δείτε πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέσα στο 2019 – Πολύ μεγάλο ποσό

Ο Έλληνας τενίστας γράφει ιστορία και την ίδια ώρα βλέπει τον τραπεζικό λογαριασμό του να αυξάνεται συνεχώς. Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του σε τουρνουά της ATP, νικώντας τον Κουκούσκιν στον τελικό της Μασσαλίας και πήρε το ποσό των 110.655 ευρώ.

Πόσα χρήματα έχει βάλει στα ταμεία του ο νεαρός τενίστας;

Ο Έλληνας πρωταθλητής έχει κερδίσει περίπου 766.000 ευρώ μέσα στο 2019. Το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, το πήρε φυσικά στο Australian Open, όπου κι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.

Με τα συγκεκριμένα έσοδα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τον Νόβακ Τζόκοβιτς (2,6 εκ.) και τον Ραφαέλ Ναδάλ (1,3 εκ.).

Στέφανος Τσιτσιπάς: 11ος καλύτερος τενίστας στον κόσμο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει ιστορία. Μετά την κατάκτηση του ATP 250, που φιλοξενήθηκε στην Μασσαλία, με 7-5, 7-6 (5) επί του 30χρονου Μιχαϊλ Κουκούσκιν από τον Καζακστάν, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε σήμερα για πρώτη φορά, στο Νο 11 της παγκόσμιας κατάταξης, που διατηρεί η ATP, με 2.965 βαθμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά, τέτοια εποχή ήταν Νο 82 στον κόσμο. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία τενίστας ανάμεσα στους πρώτους 25 του κόσμου.Στην κορυφή της κατάταξης παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

  • Ο Ράφα Ναδάλ είναι δεύτερος, με τον Αλεξάντερ Σβέρεφ να διατηρείται στην τρίτη θέση, ενώ η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 10.955 βαθμοί

2. Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 8.320

3. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 6.475

4. Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο (Αργεντινή) 5.085

5. Κέβιν Άντερσον (Νότια Αφρική) 4.595

6. Κέι Νισικόρι (Ιαπωνία) 4.190

7. Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία) 4.100

8. Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) 3.800

9. Τζον Ισνερ (ΗΠΑ) 3.270

10. Μάριν Τσίλιτς (Κροατία) 3.095

11. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 2.965

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments