Πολιτική

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης φοβάται τις αντιδράσεις των ακροδεξιών της ΝΔ

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης φοβάται τις αντιδράσεις των ακροδεξιών της ΝΔ
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης καταδίκασε την πρόταση του προέδρου της ΝΔ να ανασταλεί και όχι να αποπεμφθεί ο Ούγγρος πρωθυπουργός από το Ε.Λ.Κ.

«Υπό την πίεση της μεγάλης κατακραυγής εντός του ΕΛΚ κατά Όρμπαν, ο Κ. Μητσοτάκης είπε πως θα ζητήσει, όχι την αποπομπή του, αλλά την αναστολή της συμμετοχής του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «προφανώς φοβάται τις αντιδράσεις των ακροδεξιών της ΝΔ, που θαυμάζουν όχι μόνο τον Όρμπαν αλλά και τους Λεπέν -Σαλβίνι».

Η ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη:

«Υπό την πίεση της μεγάλης κατακραυγής εντός του ΕΛΚ κατά Όρμπαν, ο @kmitsotakis είπε πως θα ζητήσει, όχι την ΑΠΟΠΟΜΠΗ του, αλλά την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της συμμετοχής του. Προφανώς φοβάται τις αντιδράσεις των ακροδεξιών της ΝΔ, που θαυμάζουν όχι μόνο τον Όρμπαν αλλά κ τους Λεπέν -Σαλβίνι».

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα γίνει success story

Τη φιλοδοξία του να καταστήσει την Ελλάδα success story στην Ευρώπη, εφόσον ο ελληνικός λαός του εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με τον διευθυντή των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιστολή στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με την οποία θα ζητά την αναστολή της ιδιότητας μέλους του ουγγρικού κόμματος του ακροδεξιού Όρμπαν, ενώ δήλωσε βέβαιος ότι θα κερδίσει τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν και προσέθεσε ότι εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να αποφασίσει αν θα χάσει άπαξ το Μάιο, κάνοντας όλες τις εκλογές μαζί, ή εάν θα χάσει με δόσεις, αν αποφασίσει να κάνει τις εθνικές εκλογές αργότερα.

Επανέλαβε την κριτική για την Συμφωνία των Πρεσπών και είπε ότι «Θέλω συμφωνία αλλά όχι μία συμφωνία που θα αποσταθεροποιεί τν χώρα- και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αποσταθεροποίησης από τα αισθήματα που κυριαρχούν στην Βόρειο Ελλάδα».

Απαντώντας σε ερώτηση- παρατήρηση ότι «η επαναδιαπραγμάτευση είναι απαγορευμένη στις Βρυξέλλες και όταν το έθεσαν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί απέτυχαν», ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι το δικό του σχέδιο είναι διαφορετικό. «Ας ξεχάσουμε τη λέξη επαναδιαπραγμάτευση.

Θα προτείνω στους εταίρους μία διαφορετική συμφωνία, μεταρρυθμίσεις έναντι μείωσης των πλεονασμάτων, είναι μία συμφωνία win-win που θα έχει όφελος και για τους εταίρους…

Η επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι για εμάς, και δεν θέλω να κάνω κάτι τέτοιο από την πρώτη ημέρα, δώστε μου 6 με 12 μήνες για να αποδείξω τη σοβαρότητά μου, αν θέλετε να εφαρμόσω και τον προϋπολογισμό του 2020. Μετά όμως θα πρέπει να ξανασυζητήσουμε τα πλεονάσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments