Πολιτική

Τσακαλώτος για το δεκαετές ομόλογο: Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του

Τσακαλώτος για το δεκαετές ομόλογο: Ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του
Τσακαλώτος για το δεκαετές ομόλογο: Τι ανήρτησε ο υπουργός Οικονομικών στο twitter.

Τσακαλώτος για το δεκαετές ομόλογο:  Την Νέα Δημοκρατία …ευχαριστεί μετά την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter.

Ο υπουργός Οικονομικών έγραψε συγκεκριμένα πως «ευχαριστούμε τη ΝΔ για τη σημαντική συνεισφορά της στην επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Αφού η οικονομία βελτιώνεται και έχουμε πρόσβαση στις αγορές με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και αντιπολίτευση ΝΔ, έχουμε ένα επιτυχημένο σχήμα που πρέπει να διατηρηθεί και μετά τις εκλογές».

Έκδοση ομολόγου: Ξεπέρασαν τα 11 δισεκατομμύρια οι προσφορές – Επιτόκιο στο 3,90%

Ξεπέρασαν τα 11,3 δισ. ευρώ οι προσφορές των επενδυτών για το νέο δεκαετές ομόλογο σύμφωνα με πληροφορίες και η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,9%.

Το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο με την καθοδήγηση (guidance) από τους αναδόχους για υποβολή προσφορών ξεκίνησε με απόδοση έως 4,125%.

Η απόδοση που έχει δοθεί από τις αναδόχους τράπεζες ορίζει μόνο το ανώτατο όριο μέχρι το οποίο είναι επιθυμητές από τον εκδότη (ελληνικό Δημόσιο) οι προσφορές ενώ η τελική απόδοση διάθεσης μπορεί να είναι αρκετά χαμηλότερη, ανάλογα με το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.

Νωρίτερα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το Ελληνικό Δημόσιο είχε ενημερώσει ότι οι προσφορές ξεπερνούσαν τα 10 δισ. ευρώ.

Το βιβλίο προσφορών για την νέα έκδοση του 10ετους ομολόγου άνοιξε σήμερα το πρωί και έκλεισε το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Το 10ετές ομόλογο θα έχει λήξη 12 Μαρτίου 2029 και υπόκειται στο αγγλικό δίκαιο.

Πρόκειται για την πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου έπειτα από εννέα χρόνια, και αποτελεί μεγάλο βήμα για την επιστροφή στις αγορές με βιώσιμους όρους.

Οι πρώτες ενδείξεις ανέφεραν ότι η απόδοση του νέου δεκαετούς ομολόγου θα κυμαίνεται μεταξύ 3,9% και 4%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές, μία ώρα μετά το άνοιγμα του βιβλίου ξεπερνούσαν τα 10 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό που θα αντλήσει το ελληνικό δημόσιο θα διαμορφωθεί κοντά στα επίπεδα της έκδοσης του 5ετούς, στα 2 με 3 δισ. ευρώ, ανάλογα με την ζήτηση.

Όπως επισημαίνουν οι οικονομικοί αναλυτές, η Ελλάδα εκμεταλλεύεται το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί στην αγορά, καθώς και το «μπόνους» της διπλής αναβάθμισης της Moody’s την Παρασκευή, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις και η επικείμενη πολιτική αλλαγή βοηθά τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου.

Το Ελληνικό Δημόσιο εκτιμάται ότι θα δανειστεί με την συγκεκριμένη έκδοση περίπου 2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο εντός του έτους θα πρέπει συνολικά ν΄αντλήσει από την αγορά περίπου 7 δισ. ευρώ για την κάλυψη των δανειακών του υποχρεώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments