Πολιτική

ΝΔ για αεροσκάφος Βενεζουέλας: «Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια δεν θα κουραστούμε να ρωτάμε το Μαξίμου»

ΝΔ για αεροσκάφος Βενεζουέλας: «Μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια δεν θα κουραστούμε να ρωτάμε το Μαξίμου»
ΝΔ για αεροσκάφος Βενεζουέλας: Τι τονίζει σε ανακοίνωσή της.

ΝΔ για αεροσκάφος Βενεζουέλας:  «Οι σημερινές αποκαλύψεις του “Πρώτου Θέματος” και του “Ελεύθερου Τύπου” για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στην Αθήνα, επιβεβαιώνουν περίτρανα ότι το Μαξίμου και σε αυτό το θέμα είπε συνειδητά ψέματα», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει: «Η κυβέρνηση Τσίπρα απέκρυψε ότι υπήρξε επίσημο αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ να διατεθεί αίθουσα VIP στο αεροδρόμιο για την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας, γεγονός που καθιστά φαιδρούς τους πρώτους ισχυρισμούς της περί προγραμματισμένου ανεφοδιασμού του αεροσκάφους».

Ως εκ τούτου το Μαξίμου, συνεχίζει η ΝΔ, οφείλει πλέον συγκεκριμένες απαντήσεις:

«* Τι είναι άραγε αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο για να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Ε.Ε. σε όλα αεροσκάφη της Βενεζουέλας;

* Έχει προσγειωθεί και άλλη φορά μέσα στο 2019 το συγκεκριμένο αεροσκάφος στο Ελευθέριος Βενιζέλος και αν ναι για ποιο λόγο;

Είναι αλήθεια ότι την επίμαχη μέρα και άλλο αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα πέρασε από το FIR της Ελλάδας;».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνει πως «μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια, η ΝΔ δεν θα κουραστεί να ρωτά το Μαξίμου».

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας απαντά για τις αποκαλύψεις περί χρυσού

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες, παραδέχεται ότι στη μυστική πτήση βρισκόταν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας του ωστόσο απορρίπτει, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα περί μεταφοράς χρυσού.

«Όλα αυτά τα περί χρυσού είναι παρανοϊκό δημιούργημα της φαντασίας κάποιου. (…) είναι αρκετά βλακώδες το να σκεφτεί κανείς ότι σε μια πτήση αυτών των διαστάσεων μεταφέρεται χρυσός και ότι ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας κουβαλάει τον χρυσό για να τον βγάλει από τη χώρα. Είναι τόσο ανόητο που δεν αξίζει καν τον κόπο να το σχολιάσω», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρέσβης της Βενεζουέλας.

Αν και παραδέχεται ότι στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Αθήνα επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μαδούρο, ο Βενεζουελάνος πρέσβης δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες άλλες. Ήταν εκείνος ο άνθρωπος που συναντήθηκε με τον Χόρσε Αρεάσα στην αίθουσα VIP του «Ελ. Βενιζέλος».

«Συναντήθηκε μαζί μου ως αρχηγού της διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα. Δεν πρόκειται για κάποια επίσημη συνάντηση, δεν ήταν προγραμματισμένη από πριν».

Την ίδια ώρα, ο Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες αναφέρει επιπλέον ότι το αεροσκάφος «έκανε έναν αναγκαστικό ενδιάμεσο σταθμό για τεχνικούς λόγους, έτσι ακριβώς όπως απαιτείται από την αυτονομία του αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευε» αλλά δεν σχολίασε το γιατί αντί για μια έμεινε στο αεροδρόμιο της Αθήνας τέσσερις ώρες. «Η παραμονή χρειάστηκε να επεκταθεί για τέσσερις ώρες» ήταν το μόνο που είπε.

Από την Αθήνα, το αεροπλάνο του υπουργού Εξωτερικών της Βενεζουέλας έφυγε για το Πράσινο Ακρωτήρι. «Γύρω από αυτήν την πτήση έχουν επινοηθεί πολλές ιστορίες, μια τεράστια δημιουργικότητα που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα μιας απλής στάσης για τεχνικούς λόγους, κάτι πολύ συχνό σε τέτοιου είδους πτήσεις αεροσκαφών».

Φωτογραφία Eurokinissi


Ο πρέσβης της Βενεζουέλας χαρακτηρίζει ψευδές ότι δεν επετράπη η προσγείωση του αεροσκάφους σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης.

«Στην πραγματικότητα, χρειάστηκε απλώς μια στάση ανεφοδιασμού στις Αζόρες, αργότερα το αεροσκάφος μετέβη στη Ζυρίχη, μετά τη Γενεύη, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι απλώς ένα αστείο ψέμα ο ισχυρισμός ότι υπήρξε αίτημα προσγείωσης και ακόμα περισσότερο ότι υπήρχε άρνησης της άδειας προσγείωσης», καταλήγει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments