Διεθνή

Μαθητής κοιμήθηκε με τα ακουστικά και ξύπνησε κουφός

Μαθητής κοιμήθηκε με τα ακουστικά και ξύπνησε κουφός
Ένας φοιτητή αποκοιμήθηκε με τα ακουστικά του, ενώ έπαιζαν μουσική και ξύπνησε εντελώς κουφός.

Ένας φοιτητή αποκοιμήθηκε με τα ακουστικά του, ενώ έπαιζαν μουσική και ξύπνησε εντελώς κουφός από το ένα αφτί.

Η χρήση τους για την εκμάθηση την ώρα του ύπνου, εδώ και δεκαετίες.

Ποιος θα περίμενε όμως ότι μια τόσο αθώα διαδικασία θα μπορούσε να οδηγήσει στην απώλεια ακοής ενός ανθρώπου.

Μαθητής κοιμήθηκε με τα ακουστικά και ξύπνησε κουφός

Το περιστατικό ανακοινώθηκε από την  Ιατρική σχολή της Ταϊβάν.

Ο δρ. Tian Huiji, από το Τμήμα Ωτορινολαρυγγολογίας Asia University Hospital της Ταϊβάν, προειδοποιεί τον κόσμο που φορά ακουστικά στον ύπνο του και τα έχει σε δυνατή ένταση, ότι μπορεί να κουφαθεί, φέρνοντας σαν παράδειγμα την υπόθεση του άτυχου φοιτητή που κατέληξε εντελώς κουφός από το ένα αφτί του.

Ο δευτεροετής φοιτητής έφτασε στο νοσοκομείο λέγοντας ότι δεν μπορεί να ακούσει τίποτα από το ένα αφτί και αποκάλυψε στους γιατρούς ότι συνήθιζε να ακούει μουσική με τα ακουστικά του πριν πέσει για ύπνο κάθε βράδυ, όμως την νύχτα πριν από την κώφωση του, είχε αποκοιμηθεί φορώντας τα μέχρι το πρωί.

Ευτυχώς για τον νεαρό, το ένα ακουστικό έπεσε από το αφτί του ενώ κοιμόταν, με αποτέλεσμα να μην πάθει βλάβη. Επιπλέον, ο ίδιος ανάρρωσε εν τέλη μετά από τη νοσηλεία 5 ημέρων, όμως ο Huiji προειδοποιεί τους υπόλοιπους ότι πιθανότατα να μην είναι τόσο τυχεροί και η βλάβη να παραμείνει.

Όπως δηλώνει ο εν λόγω γιατρός, μπορεί φορώντας τα ακουστικά κάθε μέρα ο κόσμος να μην αντιλαμβάνεται διαφορά στην ακοή του, όμως αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο γιατί η ζημιά μπορεί να γίνεται σιγά σιγά και να σκάσει ξαφνικά, μια μέρα.

Όσον αφορά δε τη νύχτα, τα ακουστικά είναι απαγορευτικά, αφού όταν ο οργανισμός τίθεται σε λειτουργία ύπνου η αρτηριακή πίεση χαλαρώνει και τα κύτταρα των αφτιών, τα οποία δέχονται τους δυνατούς ήχους παραμένουν σε πλήρη λειτουργία, με αποτέλεσμα το σώμα να μην μπορεί να τα εφοδιάσει με τις απαραίτητες ποσότητες αίματος και έτσι να προκληθεί η κώφωση.

Αν πάλι δεν μπορείτε καθόλου χωρίς τα ακουστικά σας, ο Huiji αναφέρει ότι η καλύτερη λύση είναι τα ακουστικά στέκα, καθώς οι ψείρες δεν αφήνουν περιθώρια στον ήχο να εξέρχεται από το αφτί, άρα το βλάπτουν περισσότερο.

Επιπλέον, σημαντικό ρόλο παίζει και η ένταση που βάζετε τα ακουστικά, αφού όσο πιο υψηλή τόσο πιο επικίνδυνη για την ακοή.

Τέλος, αναφέρει ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αφήνετε μακριά από τα αφτιά σας τα ακουστικά όταν κοιμάστε, ενώ εξίσου καλό είναι να κάνετε 10 λεπτά διάλειμμα αυτά, μόλις συμπληρώνετε 50 λεπτά χρήσης τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments