Αυτοκίνητο

Opel: Η αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει στη ρωσική αγορά

Opel: Η αυτοκινητοβιομηχανία επιστρέφει στη ρωσική αγορά
Opel: H ρωσική αγορά έχει ανακάμψει και οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 3,7%.

Opel: Την επιστροφή της Opel στη Ρωσία ετοιμάζει ο όμιλος PSA μετά από 4 χρόνια απουσίας εκτιμώντας πως η συγκεκριμένη αγορά μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τις πωλήσεις της μάρκας.

Τα μοντέλα Opel που θα πωληθούν στη Ρωσία θα μπορούσαν να αποτελούνται από οχήματα που κατασκευάζονται εκτός Ρωσίας αλλά και από το εργοστάσιο του ομίλου PSA στην Καλούγκα που βρίσκεται νότια της Μόσχας, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Opel Michael Lohscheller.

Επίσης το «αφεντικό» της Opel δήλωσε ότι το εμπορικό σήμα θα πουλήσει τα νεότερα μοντέλα της μάρκας που βασίζονται σε πλατφόρμες PSA αποκλείοντας με αυτό τον τρόπο τα σημερινά Astra και Mokka τα οποία χρησιμοποιούν πλατφόρμες της GM.

Άλλο στέλεχος από τον όμιλο PSA πάντως ξεκαθάρισε πως η τοπική παραγωγή αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του ομίλου και θα αποτελέσει το κύριο εργαλείο μιας επιτυχημένης αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία.

Παράλληλα ανέφερε ότι δεν αποκλείουν τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων Opel στο εργοστάσιο της Καλούγκα…

Η PSA κατέχει ποσοστό 70% στο εργοστάσιο της Kaluga, το οποίο έχει συνολική χωρητικότητα 125.000 αυτοκινήτων ετησίως, ενώ η Mitsubishi κατέχει το υπόλοιπο 30%. Το 2018, το εργοστάσιο παρήγαγε μόλις 38.108 αυτοκίνητα Peugeot, Citroen και Mitsubishi.

Σήμερα η ρωσική αγορά έχει ανακάμψει και οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να καταγράψουν αύξηση 3,7% και να πουληθούν περίπου 1,87 εκατ. οχήματα.

Περισσότερα