Τεχνολογία

Κατέβασες antivirus στο κινητό σου; Διέγραψέ το αμέσως

Κατέβασες antivirus στο κινητό σου; Διέγραψέ το αμέσως
Δείτε τις λίστες με τα antivirus που προστατεύουν και ποια απλά καταστρέφουν την συσκευή σας.

Η πρώτη κίνηση εκτός από το αγοράσουμε θήκη για το καινούργιο μας κινητό είναι να το προστατέψουμε… εσωτερικά προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή του λειτουργία. Επομένως ένα Antivirus που θα κρατά μακριά τους ιούς είναι αναγκαίο. Ωστόσο, δεν είναι ψέμα ότι οι περισσότεροι επιλέγουμε κάποια δωρεάν εφαρμογή για προστασία.

Έτσι, αν απλώς κατέβασες όποιο βρήκες στο Google Play Store, τότε ήρθε η ώρα να το διαγράψεις ASAP πριν προκληθεί βλάβη στο κινητό σου.

Τι antivirus έχεις στο κινητό σου λοιπόν; Σύμφωνα με έρευνα από τον οργανισμό AV Comparatives οι περισσότερες εφαρμογές κατά των ιών στο Google Play Store είναι οι ίδιες ιοί και σίγουρα αυτό που διαφημίζουν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Αναλυτικότερα, η έρευνα έλεγξε εξονυχιστικά 250 εφαρμογές antivirus στο Google Play Store για να βρει πόσες από αυτές πραγματικά λειτουργούν και προστατεύουν τα Android κινητά των χρηστών και πόσες από αυτές είναι ιοί. Και τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά απογοητευτικά.

Από τις 250 εφαρμογές που βλέπεις εσύ στο Google Play Store και ίσως έχουν θετικά σχόλια και καλές κριτικές, μόλις οι 80 από αυτές πληρούν και εφαρμόζουν αυτά που υποστηρίζουν στην περιγραφή.

Και μάλιστα, τα συγκεκριμένα antivirus ανακάλυψαν περισσότερα από 30% των απειλών κατά τη διάρκεια του test από τον οργανισμό AV Comparatives.

Και τα υπόλοιπα antivirus; Σύμφωνα με την έρευνα, ήταν εντελώς αναποτελεσματικές εφαρμογές και μάλιστα θεωρούσαν ως ιό τον ίδιο τους τον εαυτό, το ίδιο το app δηλαδή, ενώ σίγουρα δεν σκανάρουν το σύστημα, ούτε το καθαρίζουν.

Κι άλλες εφαρμογές χρησιμοποιούσαν τις λίστες που ήδη κυκλοφορούν δωρεάν στο Διαδίκτυο (whitelists και blacklists) για να παράγουν αποτελέσματα.

Εσύ τι antivirus έχεις στο κινητό σου; Τα καλά νέα είναι πως δεν είναι όλα τα antivirus για Android άχρηστα. Η AV-Comparatives βρήκε 23 εφαρμογές που εντόπισαν το 100% των δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού τους και άλλα που έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό το ποσοστό.

Πάντως οι κριτικές δεν μπορούν να αποτελέσουν αξιόπιστη πηγή και δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους για την ποιότητα της προστασίας, παρά μόνο για την ευκολία χρήσης και αυτό δεν σημαίνει πως σε προστατεύει αρκετά καλά. Παρακάτω θα δεις τις λίστες με τις antivirus εφαρμογές που έχουν περάσει το… check κι αυτές που αν τις έχεις εγκαταστήσει θα πρέπει να τις διαγράψεις ASAP.

Τα antivirus που προστατεύουν

  • Τα antivirus που πρέπει να διαγράψεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments