Αθλητισμός

Ποκουσέφσκι: Για πρώτη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού για την Euroleague

Ποκουσέφσκι: Για πρώτη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού για την Euroleague
Ποκουσέφσκι: Ο νεαρό Σέρβο φόργουορντ δεν έχει ακόμη κάνει ντεμπούτο με τους «ερυθρόλευκους» ούτε στην Basket League.

Ο 17χρονος Αλεξέι Ποκουσέφσκι είναι για πρώτη φορά στην αποστολή του Ολυμπιακού στη Euroleague.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει στη διάθεσή του μόλις 11 παίκτες για τον αγώνα με την Μπάγερν στο ΣΕΦ

Οι απουσίες των τραυματιών Σπανούλη, Στρέλνιεκς και Αγραβάνη και η παραχώρηση του Τίμα με τη μορφή δανεισμού στη Χίμκι έφεραν στην αποστολή τον νεαρό Σέρβο φόργουορντ (2,11μ.), που δεν έχει ακόμη κάνει ντεμπούτο με τους «ερυθρόλευκους» ούτε στην Basket League.

Αναλυτικά η 11άδα του Ολυμπιακού: Γουέμπερ, Γουίλιαμς-Γκος, Τουπάν, Μιλουτίνοφ, Βεζένκοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ποκουσέφσκι, Μπόγρης, ΛεΝτέι.

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: To νέο μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού

Ο 17χρονος «μάγεψε» με τον Ολυμπιακό στο πρόσφατο Adidas Next Generation Tournament στο Βελιγράδι.

Αναδείχθηκε κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης με μ.ο. 3.5 κοψίματα, ενώ ήταν πρώτος και στο ποσοστό στα τρίποντα με 52.6%!

Ήταν δεύτερος στα κλεψίματα με 2.3 και τέταρτος στην αξιολόγηση με 22 βαθμούς. Είχε επίσης μ.ο. 15.8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ!

Όσοι τον έχουν παρακολουθήσει επιμένουν ότι αν εξελιχθεί θα έχουμε μπροστά μας τον πλέι μέικερ του 21ου αιώνα. Πλέι μέικερ, ναι, παρά τα 2,11 μέτρα που βλέπει τον κόσμο.

Αλεξέι Ποκουσέφσκι: Ο Ολυμπιακός έφερε στην Ελλάδα το 2015.

Πως ήρθε στον Ολυμπιακό; Το παραδέχθηκε και ο ίδιος μέσα από την συνέντευξή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας μετά τα όσα έκανε στο Βελιγράδι. Ο πατέρας του είχε ανεβάσει πλάνα του από αγώνες στο You Tube, οι ερυθρόλευκοι είδαν κάποια από τα βίντεο αυτά και… έπαθαν πλάκα.

Αμέσως τον προσέγγισαν και τον έφεραν στον Πειραιά και τον έβαλαν στα τμήματα υποδομής της ομάδας.

Έφυγαν λόγω πολέμου

Η ζωή του πιτσιρικά δεν υπήρξε εύκολη. Οι γονείς του, Σέρβοι στην καταγωγή, έμεναν στην Πρίστινα αλλά έφυγαν όταν άρχισε ο πόλεμος ανάμεσα στους Σέρβου και τους Αλβανούς που διεκδικούν την περιοχή.

Μοιραία η οικογένεια μετακινήθηκε στην Σερβία και στο Βελιγράδι. Εκεί γεννήθηκε ο Αλεξέι. Όμως, μπασκετικά μεγάλωσε στο Νόβισαντ, όπου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα όταν η οικογένειά του είχε μετακομίσει πλέον εκεί.

Έπαιζε στα τμήματα υποδομής της Βοϊβοντίνα και από εκεί τον ανακάλυψε ο Ολυμπιακός μέσα από το YouTube και τον έφερε στην Ελλάδα και τον έντυσε στα ερυθρόλευκα.

Αν εξελιχθεί θα κάνει θραύση, καθώς είναι ένας πλέι μέικερ ύψους 2.11μ. που μπορεί να σκοράρει και από τα 6.75μ. με τρομερά ποσοστά! Είναι αλτικός, είναι εξαιρετικός ριμπάουντερ και τρομερός μπλοκέρ. Έχει καλή τεχνική. Χρειάζεται όμως, ακόμα δουλειά και σίγουρα χρειάζεται πολλά στο κομμάτι της ενδυνάμωσης.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έφτασε στα 2,11 μέτρα κι αυτή τη στιγμή το μυϊκό του σύστημα ακόμα… προσαρμόζεται στην αλλαγή. Οσο για τη θέση του; Δηλώνεται ως γκαρντ- φόργουορντ. Επιμένουν όμως ότι μπορεί να παίξει και στο «1» καθώς… σκέπτεται σαν περιφερειακός, σαν πλέι μέικερ.

Οι αριθμοί του

  • 15,8 πόντους κατά μέσο όρο είχε ο 17χρονος παίκτης στο πρόσφατο Next Generation Tournament της Ευρωλίγκας.
  • 3,5 κοψίματα ήταν το επίτευγμά του και αναδείχθηκε κορυφαίος μπλοκέρ της διοργάνωσης
  • 2,5 ασίστ έγραψε στα στατιστικά του και απ’ αυτό γίνεται αντιληπτό το γιατί επιμένουν ότι μπορεί να παίξει στο «1».
  • 52,6% στα τρίποντα είχε ο Ποκουσέφσκι στη διοργάνωση… Για παίκτη με ύψος 2,11 μέτρα το ποσοστό είναι απίστευτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments