Τεχνολογία

Netflix: Έκοψε δημοφιλή λειτουργία της υπηρεσίας

Netflix: Έκοψε δημοφιλή λειτουργία της υπηρεσίας
Το Netflix έκοψε δημοφιλή υπηρεσία. Δείτε ποια είναι.

Το Netflix έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Και μάλιστα αν διαθέτετε Apple TV γνωρίζετε πόσο εύκολη είναι η μετάδοση περιεχομένου από το τηλέφωνό σας στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο υπάρχει κάτι που δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε για να δείτε Netflix.

Πρόκειται για το AirPlay, καθώς η streaming υπηρεσία αφαίρεσε την υποστήριξή του.

Οι λόγοι φαίνεται πως είναι τεχνικοί.

Η Apple συνεργάστηκε με αρκετούς κατασκευαστές τηλεοράσεων φέτος για φέρει τη συμβατότητα με το AirPlay 2.

Ωστόσο, όπως τόνισε το Netflix, το AirPlay 2 δε διαθέτει ψηφιακές υπογραφές για να μπορεί το Netflix να αναγνωρίζει ποιες τηλεοράσεις είναι αυτές.

Θέλουμε οι συνδρομητές μας να έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία Netflix σε κάθε συσκευή που χρησιμοποιούν.

Με την υποστήριξη AirPlay σε τρίτους κατασκευαστές, δεν υπάρχει τρόπος για εμάς να ξεχωρίσουμε τις συσκευές (ποια είναι Apple TV και ποια όχι) ή να πιστοποιήσουμε αυτές τις εμπειρίες.

Έτσι, αποφασίσαμε να αποσύρουμε την υποστήριξη AirPlay για το Netflix για να διασφαλίσουμε το επίπεδο της ποιότητας της θέασης.

Οι συνδρομητές μας μπορούν να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στο Netflix από τις ενσωματωμένες εφαρμογές Netflix στις Apple TV και άλλες συσκευές.

Netflix: Αυξάνονται οι τιμές τον επόμενο μήνα – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα email που έστειλε το Netflix αυτή τη φορά δεν έκρυβαν ευχάριστα για τους συνδρομητές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης ταινιών. Και αυτό γιατί οι χρήστες θα πρέπει από εδώ και πέρα να αυξήσουν τη μηνιαία συνδρομή τους στην αμερικανική εταιρεία.

Η συγκεκριμένη είδηση δεν άρεσε σε πολλούς, αφού τα σενάρια ότι οι άνθρωποι της εταιρείας άρχισαν να εκμεταλλεύονται την επιτυχία της πλατφόρμας δίνουν και παίρνουν. Παρά τις αντιδράσεις λοιπόν οι αποφάσεις δεν αλλάζουν και από εδώ και πέρα οι συνδρομές θα είναι ακριβότερες.

Φωτογραφία Unsplash


Η σχετική ανακοίνωση είχε γίνει ήδη από τον Ιανουάριο και η εταιρεία υποστηρίζει ότι η αύξηση θα τη βοηθήσει να επενδύσει σε πρωτότυπο περιεχόμενο και βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Προς το παρών η εν λόγω αύξηση αφορά μόνο τους χρήστες της Αμερικής, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν με ένα ποσό της τάξης των 1 ή 2 δολαρίων περισσότερο από όσο πλήρωναν.

Επομένως, το βασικό πακέτο θα πάει από τα 8 στα 9 δολάρια. Το HD πακέτο σε δύο συσκευές από τα 11 δολάρια θα πάει στα 13 και η ακριβή συνδρομή από τα 14 θα ανέβει στα 16 δολάρια.

Όπως αναφέραμε, η συγκεκριμένη αλλαγή στις χρεώσεις αφορά μόνο τις ΗΠΑ, ωστόσο υπάρχει έντονη φημολογία πως και άλλες χώρες θα πάρουν σειρά. Στην Ελλάδα οι χρεώσεις συνεχίζουν να ισχύουν κανονικά ως έχουν.

Εάν αλλάξουν, τότε πολλοί θα σκεφτούν εάν θα συνεχίσουν να είναι χρήστες του Netflix ή θα επιλέξουν να σταματήσουν την συνδρομή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments