Αυτοδιοίκηση

Πατούλης: “Αναγκαίος ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για όλα τα ρέματα της Αττικής”

Πατούλης: “Αναγκαίος ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για όλα τα ρέματα της Αττικής”
Στον Δήμο Αγίου Δημητρίου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο των επισκέψεων που πραγματοποιεί σε Δήμους της Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τοπικούς φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, βρέθηκε στον Δήμο Αγίου Δημητρίου.

Ο Γιώργος Πατούλης στο δημαρχείο είχε συνάντηση με τη δήμαρχο Μαρία Ανδρούτσου, συνομίλησε με κατοίκους στην αγορά, με τα μέλη των ΚΑΠΗ και τους εργαζόμενους στα δημοτικά ιατρεία και στο ΙΚΑ. Επίσης, επισκέφθηκε την περιοχή Ασυρμάτου, τον ναό Αγ. Δημητρίου και το ρέμα Πικροδάφνης το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και αποσάθρωση των πρανών του.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών, σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Πατούλης, η ανάπλαση του ρέματος έχει καθυστερήσει, ενώ κρίνεται αναγκαίος ο ανασχεδιασμός προκειμένου «να μην καλυφτεί από τσιμέντο και τα πρανή του να στηριχθούν χωρίς την χρήση συρματοκιβωτίων».

O υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης – Φωτογραφία Eurokinissi


Επιπλέον ανέφεραν ότι οι ροές υδάτων έχουν αυξηθεί σημαντικά καθώς διοχετεύονται νερά και από τον Δήμο Ηλιούπολης, με συνέπεια την αύξηση του κινδύνου πλημυρικών φαινομένων.

Ο Γ. Πατούλης από την πλευρά του είπε ότι είναι αναγκαίος ένας ολοκληρωμένος στρατηγικός σχεδιασμός για όλα τα ρέματα της Αττικής, που αποτελούν τους φυσικούς αποδέκτες των ομβρίων υδάτων. Χαρακτήρισε εγκληματική τη λογική «που ακολουθούσαμε όλα αυτά τα χρόνια, όπου εκτελούνταν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας εντός των οικιστικών ιστών, χωρίς να διασφαλίζεται νωρίτερα η αναγκαία οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων , μαζί με τα αναγκαία συμπληρωματικά έργα».

Χρειάζεται, τόνισε, μια νέα στρατηγική για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, στο πλαίσιο της οποίας για το ρέμα της Πικροδάφνης, πρέπει να γίνει πρώτα η οριοθέτηση και στη συνέχεια η διευθέτηση του

Στη συνάντησή του με την δήμαρχο Μ. Ανδρούτσου και τους συνεργάτες της, ενημερώθηκε για μια σειρά έργων που υλοποιούνται και προγραμματίζονται όπως:

Οι αναπλάσεις επί της οδού Αγ. Δημητρίου και στην περιοχή περιμετρικά από το σταθμό του Μετρό, η δημοπράτηση της μελέτης για το πάρκο στον Ασύρματο, η δημιουργία Μουσείου στην ίδια έκταση καθώς και η ανέγερση κολυμβητηρίου.

Φωτογραφία Eurokinissi


Η κ. Ανδρούτσου σημείωσε ότι το αίτημα των πολιτών και του δήμου για το ρέμα Πικροδάφνης είναι να παραμείνει ένας πνεύμονας πρασίνου και να διαμορφωθεί ως χώρος αναψυχής και ήπιων δραστηριοτήτων.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε πως προτεραιότητα του είναι να επιταχύνουν οι διαδικασίες εκπόνησης και υλοποίησης μελετών για σημαντικά έργα όπως είναι το ρέμα της Πικροδάφνης και η ανάπλαση στην περιοχή του Ασυρμάτου. Κατά τη συνάντηση του με ιερείς του ναού όπου συζήτησαν για το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας και ο υποψήφιος περιφερειάρχης ενημέρωσε για το στόχο της Νέας Αρχής που αφορά στη δημιουργία δικτύων που θα λειτουργήσουν ως κυψέλες πολιτισμού, εκπαίδευσης και άθλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments