Τεχνολογία

Netflix: «Συναγερμός» για e-mails με το σήμα του

Netflix: «Συναγερμός» για e-mails με το σήμα του
Netflix: Προσοχή στα e-mails του Netflix. Τι λένε οι ειδικοί και πως την... πατάει ο κόσμος.

Είστε σίγουροι ότι όσα e-mails βλέπετε στο προσωπικό σας ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με την ένδειξη του Netflix είναι και αληθινά;

Μήπως πρέπει από εδώ και στο εξής να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να «τσεκάρουμε» από που προέρχονται τα e-mails που δεχόμαστε, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση;

Τα λέμε όλα αυτά διότι έχει σημάνει συναγερμός για το ψηφιακό… ψάρεμα από το Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια CSIi. Ενας από τους τρόπους εξαπάτησης των επιτήδειων είναι και τα emails που στέλνονται με τα σήματα του Netflix…

«Να προσέχετε πάντα τα emails που δέχεστε και σας ζητούν προσωπικές πληροφορίες ή τα στοιχεία του τραπεζικού σας λογαριασμού.

Ποτέ μη πατάτε τα links που σας αποστέλλονται ειδικά αν δεν περιμένετε να λάβετε τέτοιου είδους emails από την τράπεζά σας ή κάποια άλλη υπηρεσία!” αναφέρει χαρακτηριστικά το ινστιτούτο, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο σήμα του Netflix, λόγω του ότι είναι αρκετά διαδεδομένο και πλέον έχει μπει σε πολλά σπίτια. Με αποτέλεσμα κάποιος που βλέπει email από το Netflix να σκεφτεί πως άφοβο και να το πατήσει.

Δείτε και τη χαρακτηριστική φωτογραφία από το Ινστιτούτο

Τον Απρίλιο του 2017 ο Αντιστράτηγος ε.α. Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Ειδικός Ερευνητής, Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, έδωσε σάρκα και οστά σε ένα όραμα πολλών ετών. Σε μία δύσκολη, χρονικά, περίοδο για την Ελλάδα, βρήκε ανθρώπους που ασπάστηκαν το όραμα του, και το CSI Institute έγινε πραγματικότητα.

Το CSI Institute («Διεθνές Ινστιτούτο για την Κυβερνοασφάλεια») αποτελεί μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική οργάνωση, και ο σκοπός του προβλέπεται ρητά ως μη κερδοσκοπικός.

Το Σωματείο προάγει εκπαιδευτικούς και κοινωφελείς σκοπούς, μεταξύ άλλων, την πρόληψη και την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας στο διαδίκτυο, καθώς και την εκπαίδευση, την ενεργοποίηση και την επιστημονική έρευνα στο τομέα νέων τεχνολογιών και διαδικτύου.

Διαβάστε Eπίσης