Πολιτική

Τσίπρας: Αν αναζητήσετε “Macedonia” στο Google δε βγάζει τη γειτονική χώρα

Τσίπρας: Αν αναζητήσετε “Macedonia” στο Google δε βγάζει τη γειτονική χώρα
Τσίπρας: Τι δείχνουν οι αναζητήσεις στο Google με τον όρο "Macedonia".

«Πριν τη συμφωνία των Πρεσπών αν βάζατε στο Google το όνομα Macedonia (με λατινικούς χαρακτήρες) έβγαιναν τα Σκόπια” είπε ο Αλέξης Τσίπρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για το Μακεδονικό, αναφέροντας πως πλέον οι αναζητήσεις αφορούν και την Ελλάδα.

“Οι άνθρωποι άλλαξαν πινακίδες, ταμπέλες, επιγραφές”, πρόσθεσε, τονίζοντας πως πλέον η χώρα θέλει “να κοιτάζει προς την Ελλάδα και να γίνει στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας”.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως σταδιακά θα συνειδητοποιήσουν όλοι τη σημασία της συμφωνίας και πως η χώρα αναβάθμισε τον ρόλο της στα Βαλκάνια.

“Είναι ένα δώρο για τη χώρα μας και δεν έχει σημασία το πολιτικό κόστος”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων.

“Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία μετά από 30 χρόνια να επιλύσω μία διαφορά που στοίχιζε στην χώρα και τώρα δίνει πλεονεκτήματα δεν σκέφθηκα το κόστος”, είπε χαρακτηριστικά.

Τι δείχνουν οι αναζητήσεις στο Google με τον όρο “Macedonia”

Στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων, πρώτη εμφανίζεται η καταχώρηση της Wikipedia Macedonia που αναφέρεται στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης, στα ελληνικά εμφανίζεται το λήμμα “Βόρεια Μακεδονία”, πάλι από τη Βικιπαίδεια, που αναφέρεται στη γειτονική χώρα.

Δεύτερο στις αναζητήσεις έρχεται το North Macedonia – Wikipedia και τρίτο το Macedonia (Greece) – Wikipedia.

Υπάρχει μάλιστα και το Macedonians ως “εθνικό γκρουπ”, το οποίο αναφέρεται στους κατοίκους της Βορείου Μακεδονίας και στο πώς προσδιορίζονται βάσει του νέου τους Συντάγματος.

Ακολουθούν βίντεο της τραγουδίστριας Tamara Todevska από τη γειτονική χώρα, ένα επεξηγηματικό βίντεο για το μακεδονικό ζήτημα, καταχώρηση της CIA (Europe :: North Macedonia) για την περιοχή, της Britannica (North Macedonia | History, Geography, & Points of Interest) και άρθρα των NY Times, του Guardian και του Al Jazeera για τη γειτονική χώρα με τον τίτλο πάντα “North Macedonia” και όχι Macedonia σκέτο, που να ταυτίζεται με την ταυτότητα της χώρας και το όνομά της.

Ούτε στη δεύτερη σελίδα υπάρχει καταχώρηση “Macedonia” που να ταυτίζεται με τη χώρα χωρίς το συνοδευτικό North, ωστόσο… υπάρχει άρθρο για την πόλη με το όνομα City of Macedonia που βρίσκεται στο… Ohio.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments