Αυτοδιοίκηση

Δημοτικές εκλογές 2019 – Γερουλάνος: «Αποτυχία μου αν η Χρυσή Αυγή διατηρήσει τα ποσοστά της»

Δημοτικές εκλογές 2019 – Γερουλάνος: «Αποτυχία μου αν η Χρυσή Αυγή διατηρήσει τα ποσοστά της»
O Παύλος Γερουλάνος είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τον συνδυασμό "Αθήνα είσαι εσύ" στις δημοτικές εκλογές 2019.

Δημοτικές εκλογές 2019: Δυσανάλογο είναι το βάρος που σηκώνει η Αθήνα στο μεταναστευτικό, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα , τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ALPHA και στους δημοσιογράφους Ράνια Τζίμα, Σπύρο Λάμπρου και Λώρα Ιωάννου.

«Μιλάμε για την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στην Ελλάδα. Η αλληλεγγύη όμως των άλλων περιοχών της Ελλάδας απέναντι στην επιβάρυνση που έχει η Αθήνα είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί επίσης», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «και η Αθήνα αλλά και η Ελλάδα γενικότερα, έδειξαν μια απίστευτη αλληλεγγύη απέναντι στο θέμα των προσφύγων. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσοι άνθρωποι ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ταυτόχρονα την ευθύνη που δείξαμε σαν Έλληνες να καλωσορίσουμε αυτούς τους ανθρώπους όσο το δυνατόν μπορούμε μέσα σε συνθήκες κρίσης».

Αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή , δήλωσε ότι θα το θεωρήσει αποτυχία του εάν διατηρήσει η δημοτική της παράταξη τα ποσοστά που είχε στο παρελθόν.

Φωτογραφία Eurokinissi


Η άνοδος τη, είπε ήρθε «σε μια εποχή που ο κόσμος ένιωθε εγκατάλειψη από το πολιτικό σύστημα. Εμείς έχουμε κάνει μια καμπάνια από την πρώτη μέρα σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας για να πείσουμε ότι η πολιτική θα πάψει να δουλεύει μόνο μέσα από την τηλεόραση και ότι θα είμαστε κοντά στον κόσμο και θα ακούμε και τα προβλήματα αλλά και τις ιδέες που έχουν να καταθέσουν οι συμπολίτες μας. Γι’ αυτό και το σύνθημά μας είναι «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», διότι ακριβώς αυτό θέλουμε να πούμε, ότι η επόμενη δημαρχία της Αθήνας πρέπει να έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όλες οι πολιτικές να σχεδιάζονται βάσει αυτού. Αυτό είναι το δικό μας το στοίχημα. Εμείς πιστεύουμε ότι θα το πετύχουμε και με το παραπάνω μάλιστα».

  • Αποκλεισμός υποψήφιας από τον Παύλο Γερουλάνο

Φωτογραφία Eurokinissi


Άμεση υπήρξε η αντίδραση του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλου Γερουλάνου, στην ενέργεια της δημοτικής συμβούλου και υποψηφίας με το συνδυασμό του, Χριστίνας Βασιλείου, να διανείμει προσωπικό της προεκλογικό υλικό που είχε τοποθετήσει εντός ενημερωτικού φυλλαδίου του δήμου για τις παιδικές κατασκηνώσεις.

Με απόφασή του, ο κ. Γερουλάνος, την απέκλεισε από το ψηφοδέλτιο, τονίζοντας ότι «δε νοείται οποιαδήποτε χρήση δομών και διαδικασιών του δήμου για προεκλογική εκστρατεία. Είναι θέμα αρχής». Επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, αποδέχθηκε την παραίτησή της, από τη θέση της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για τις Παιδικές Εξοχές του δήμου, όπου την είχε ορίσει.

Για «ξετσιπωσιά που ξεπερνά τα όρια», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα- Ανταρσία σε κυβέρνηση -ΕΕ- κεφάλαιο», καταγγέλλοντας το γεγονός αυτό.

Διαβάστε Eπίσης

Γερουλάνος: Οι 30 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του

Γερουλάνος: Οι προτάσεις του για την οικονομική ανάκαμψη της Αθήνας

Περισσότερα