Τεχνολογία

Χάκερ γονάτισαν το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη .gr

Χάκερ γονάτισαν το Μητρώο ονομάτων χώρου με κατάληξη .gr
Εισβολή από χάκερ δέχτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα του μητρώου του ελληνικού διαδικτύου.

Στιγμές ομηρίας από χάκερ ζει το Ελληνικό ίντερνετ. Όσοι διατηρούν σελίδες με την κατάληξη .gr δέχτηκαν ένα μήνυμα καθώς Χάκερ μπήκαν στα πληροφοριακά συστήματα του μητρώου του ελληνικού διαδίκτυο.

Ο αρχικός στόχος δεν είναι η χώρα μας, αλλά βρισκόμαστε στο τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας σε διεθνές επίπεδο. Οι χάκερ προσπάθησαν να επηρεασθεί αρνητικά η λειτουργία των Μητρώων ονομάτων του διαδικτύου.

Το θετικό της υπόθεσης είναι πως δεν προκύπτει πως υπάρχει κάποια διαρροή προσωπικών δεδομένων από αυτή την επίθεση.

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας που διαχειρίζεται το ελληνικό μητρώο άλλαξε η διαδικασία των κωδικών εξουσιοδότησης των διευθύνσεων .gr.

“Η επίθεση αυτή αποτελεί τμήμα μιας γενικότερης προσπάθειας σε διεθνές επίπεδο έτσι όπως την εντοπίσαμε και εμείς με σκοπό  να επηρεάσει αρνητικά τη λειτουργία των ονομάτων του διαδικτύου. Αυτό το περιστατικό είναι περίεργο καθώς όσοι χάκερ αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία του μητρώου μπορούν να πάρουν τα προσωπικά δεδομένα των διαχειριστών και ιδιοκτητών, καθώς και να ελέγξουν όλες τις ιστοσελίδες που έχουν καταλήξει .gr η .ελ όπως είναι η καινούργια κατάληξη.

Κάτι ανάλογο είχε γίνει στα Σκόπια, το καλοκαίρι του 2006. Κάποιοι είχαν εισβάλει στο μητρώο του διαδικτύου και είχαν πάρει τον έλεγχο από 650.000 ιστοσελίδες με κατάληξη .mk και εκεί είχε παρουσιαστεί το εξής φαινόμενο: σε όλες είχε αναρτηθεί ένα συγκεκριμένο κείμενο. Το ίδιο θα μπορούσε να έχει γίνει και στη δική μας περίπτωση. Δηλαδή αν οι χάκερ το επιθυμούσαν θα μπορούσαν να αναρτήσουν κείμενο, μία αλλοίωση, ένα deface, στις ιστοσελίδες που απέκτησαν πρόσβαση”, ήταν τα λόγια του εοφάνη Κασίμη, CEO της εταιρείας κυβερνοασφάλειας, Audax Cybersecurity.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments