Video

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που βομβιστής αυτοκτονίας μπαίνει σε εκκλησία (vid)

Σρι Λάνκα: Η στιγμή που βομβιστής αυτοκτονίας μπαίνει σε εκκλησία (vid)
Ο βομβιστής αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα άγγιξε στο κεφάλι ένα παιδάκι, λίγο πριν ανατιναχτεί.

Κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος κατέγραψε τη στιγμή που ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα να εισέρχεται σε εκκλησία. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το ινδικό κανάλι TV9 και υποτίθεται πως απεικονίζει έναν από τους καμικάζι ενώ εισέρχεται στην Εκκλησία St. Sebastian, φορώντας ένα μεγάλο σακίδιο πλάτης.

Πιστοί βρίσκονται σε ουρά μπροστά του, καθώς αυτός περιμένει έξω από το ναό, ανήμερα του Πάσχα των καθολικών.

Μαρτυρίες από επιζήσαντες

Την ίδια στιγμή, επιζήσαντες από τη μία από τις εκκλησίες, όπου σημειώθηκαν επιθέσεις, περέγραψαν τον έναν από τους βομβιστές, ο οποίος με απόλυτη ψυχραιμία πέρασε μπροστά από τους πιστούς και μάλιστα χάιδεψε κι ένα παιδάκι στο κεφάλι λίγα λεπτά πριν ανατιναχθεί.

Ένας από τους επιζήσαντες, ανέφερε ότι είδε έναν νεαρό άνδρα να περνά μπροστά από την οικογένειά του. «Στο τέλος της λειτουργίας είδαμε έναν νεαρό να μπαίνει στην εκκλησία με ένα βαρύ σακίδιο. Άγγιξε στο κεφάλι την εγγονή μου περνώντας δίπλα. Ήταν ο βομβιστής», είπε ο μάρτυρας.

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Η Αντιτρομοκρατική συνέλαβε και ανακρίνει έναν Σύρο

Η αστυνομία της Σρι Λάνκα συνέλαβε έναν Σύρο και τον ανακρίνει για τις βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 310 ανθρώπους. Μία πηγή δήλωσε: «Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας συνέλαβε έναν Σύρο υπήκοο για ανάκριση μετά τις επιθέσεις».

Ακόμη δύο πηγές ενημερωμένες για την πορεία της έρευνας επιβεβαίωσαν τη σύλληψη ενός Σύρου.  «Τέθηκε υπό κράτηση μετά τις ανακρίσεις ντόπιων υπόπτων», είπε μια δεύτερη πηγή. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα των καθολικών σε τρεις εκκλησίες και τέσσερα πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 310 άνθρωποι, ανακοίνωσε η αστυνομία νωρίτερα σήμερα.

Επιθέσεις στη Σρι Λάνκα: Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 40 συλλήψεις υπόπτων.

Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε 40 συλλήψεις υπόπτων, οι οποίοι φέρεται να είναι μέλη του ισλαμιστικού κινήματος National Thowheeth Jama’ath (NTJ). Οι επιθέσεις αυτές, εναντίον τεσσάρων ξενοδοχείων και τριών εκκλησιών, ρίχνουν βαριά σκιά στην τουριστική βιομηχανία της χώρας που βρισκόταν σε φάση απογείωσης. Μάλιστα, πρόσφατα, ένας τουριστικός οδηγός είχε χαρακτηρίσει τη Σρι Λάνκα «προορισμό της χρονιάς» για το 2019.

Ο Μάρτιν Έβεστ, ένας Γερμανός καθηγητής, 44 ετών, έφτασε στο νησί πριν από μερικές ημέρες για διακοπές μαζί με τη σύζυγό του και τη 12χρονη κόρη τους. Μετά τις επιθέσεις «θέλουμε να φύγουμε το συντομότερο», είπε. «Αλλά η πρεσβεία μας δεν μπορεί να μας βοηθήσει, λόγω της αργίας, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και το ξενοδοχείο μας δεν μας πρόσφερε καμία βοήθεια», σχολίασε. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Είμαστε εύκολοι στόχοι, μέχρι να μπορέσουμε να φύγουμε την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Τα τρία ξενοδοχεία που στοχοθετήθηκαν, το Cinnamon Grand, το Shangri-La και το Kingsbury, έκλεισαν μέχρι νεωτέρας. Ο 33χρονος Πακιστανός Κασίφ Άλι ήταν τυχερός: ήθελε να μείνει στο Cinnamon Grand μαζί με την οικογένειά του, αλλά δεν βρήκαν δωμάτιο. «Θέλαμε να ταξιδέψουμε στη χώρα, αλλά τώρα φοβόμαστε», ομολόγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπογραμμίζοντας ότι όσα συνέβησαν του θύμισαν παρόμοια γεγονότα στη χώρα του. «Είμαστε εδώ για να γλιτώσουμε απ’ όλα αυτά. Θέλαμε να ξεκουραστούμε, χωρίς να μένουμε όλη την ημέρα στο ξενοδοχείο. Τώρα περιμένουμε μέχρι να φύγουμε, αυτές οι διακοπές χάλασαν», είπε η κουνιάδα του, Σόμπια Σαμρίν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments