Ελλάδα

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στην Πελοπόννησο

Σεισμός τώρα: Ισχυρή δόνηση στην Πελοπόννησο
Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκε η Πελοπόννησος το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης.

Σεισμός τώρα: Έντονη σεισμική δόνηση σημειώθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης. Συγκεκριμένα  28 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Δημητσάνας στην Αρκαδία.

Το μέγεθος του σεισμού είναι στα 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα και είχε ως αποτέλεσμα να γίνει αισθητός σε όλη την Πελοπόννησο και τους νομούς Αρκαδίας, Αργολίδας και Ηλείας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται στην ορεινή περιοχή 28 χλμ νοτιανατολικά της Δημητσάνας, 29χλμ. βόρεια της Καλαμάτας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο σεισμός ήταν σύντομος και συνοδεύτηκε από έναν μικρό θόρυβο. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για τον αν υπάρχουν φθορές σε κτήρια ή κάποιος τραυματισμός.

Σεισμός και στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 5:51 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του Αγίου Νικολάου στο Λασίθι. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θάλασσα σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της πόλης του Αγίου Νικολάου και 72 χιλιομέτρων ανατολικά του Ηρακλείου.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας εκτιμά ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 3,7 Ρίχτερ με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή και σε απόσταση 36 χιλιομέτρων βόρεια – βορειοδυτικά της πόλης της Σητείας. Το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 22 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε  αισθητός τόσο στο Λασίθι αλλά και σε περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου.

Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση σεισμού

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που μπορούν να θεωρηθούν σεισμογενείς. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή. Παράλληλα θα πρέπει να γνωρίζουμε πως να προφυλαχτούμε αν γίνει κάτι τέτοιο.

  • Φροντίζουμε να μάθουμε πόσο σεισμογενής είναι η περιοχή μας
  • Ενημερωνόμαστε για τους τρόπους προφύλαξης και εντοπίζουμε τα κατάλληλα μέρη εντός του σπιτιού μας
  • Καλό θα είναι να έχουμε λάβει μέρος σε ασκήσεις ετοιμότητας
  • Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments