Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Ποδηλατοδρόμιο αντί του Athens Alive

Παναθηναϊκός: Ποδηλατοδρόμιο αντί του Athens Alive
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει καταθέσει αίτημα για αξιοποίηση του συγκεκριμένου Ολυμπιακού Ακινήτου και η Πολιτεία το επεξεργάζεται.

Από τη στιγμή που ενεργό ενδιαφέρον για τον Βοτανικό δεν φαίνεται να υπάρχει, οι αρμόδιοι φορείς δείχνουν να προτιμούν να φορτώσουν το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό. Πατώντας στην κοινή επιθυμία ΚΑΕ και Ερασιτέχνη. Έτσι, οπως αναφέρει το sportime.gr,  έχει μπει στο μικροσκόπιο σχέδιο με ένταξη των χώρων του Ποδηλατοδρομίου μαζί με το Ολυμπιακό Στάδιο (για το ποδόσφαιρο) και το Κλειστό (για το μπάσκετ) ως πρώτο βήμα για τη συνολική στέγαση των «πράσινων» εκεί.

Νέο ποδηλατοδρόμιο στον χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου στον Βόλο έχει αποφασιστεί από τον τοπικό Δήμο και την Περιφέρεια. Εφόσον προχωρήσει, θα υπάρχει μία πίστα Ολυμπιακών διαστάσεων για να καλύψει τις ανάγκες του σπορ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε εγγράφως, με συγκεκριμένα αιτήματα, τη χρήση και αξιοποίηση του Ολυμπιακού Ακινήτου. Αναλαμβάνοντας, μάλιστα, και τις βελτιωτικές εργασίες, κάτι που με βάση την ισχύουσα νομοθεσία δεν γίνεται αλλά μπορεί να προκύψει εφόσον υπάρχει μία ευρύτερη συμφωνία.

Η μπασκετική ΑΕΚ θα στεγάσει το μέλλον της στα Άνω Λιόσια. Η «Ένωση» είχε ασχοληθεί, επίσης, με το Ποδηλατοδρόμιο προ καιρού ως ενδεχόμενη λύση στέγασης του τμήματος. Πλέον έχει βρει άλλη άκρη. Το Athens Alive δεν μπορεί να προχωρήσει σχεδόν καθόλου τον επόμενο χρόνο. Ακόμη και σε περίπτωση αναζωπύρωσης της υπόθεσης, θα χρειαστούν χρόνια για τη νομοθέτησή του. Εδώ και λίγο καιρό το αναγνωρίζουν και το αποδέχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι.

ΝΟΙΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ…

Η αλήθεια είναι πως η Πολιτεία καλοβλέπει τον Παναθηναϊκό ως επόμενο και μόνιμο ενοικιαστή του ΟΑΚΑ. Για τις πολλές επόμενες δεκαετίες. ΚΑΕ και Ερασιτέχνης έχουν δεδομένα οφέλη από τέτοια εξέλιξη. Το ποδοσφαιρικό τμήμα, από την άλλη, είναι συζητήσιμο τι συμφέρον μπορεί να έχει από μία μόνιμη μετακόμιση εκεί. Συντηρώντας το Ολυμπιακό Στάδιο για χρόνια…

Το Ποδηλατοδρόμιο, εφόσον προκύψει βέβαια κοινή αποδοχή από τους παράγοντες του «τριφυλλιού» για τη δημιουργία της «πράσινης» Πολιτείας κάτω από αυτές τις συνθήκες, μπορεί να προσφέρει έξτρα χώρους ήπιων εμπορικών χρήσεων. Χωρίς να κουνηθούν οι έδρες των Ομοσπονδιών. Συν τοις άλλοις εγκαταστάσεις υποδομών για αθλήματα.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεδομένα επιθυμεί την όσο το δυνατό μεγαλύτερη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων επί των ημερών του. Θα είναι και η κληρονομιά που θα έχει αφήσει στη θητεία του ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ως… αντίδοτο τού Athens Alive, επεξεργάζεται το αίτημα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και λίαν συντόμως θα φανεί αν μπορεί, με την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, να προχωρήσει!

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ!

Κάποιος θα περίμενε ότι η παρατεταμένη στασιμότητα με το Athens Alive θ’ απομάκρυνε το ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό, ως μελλοντική λύση στέγασης. Ίσα-ίσα όχι μόνο δεν το απομακρύνει αλλά το κάνει να έρχεται όλο και πιο κοντά. Διότι η πραγματική, η ουσιαστική, συζήτηση για το ΟΑΚΑ τώρα θα γίνει. Μέχρι τώρα εξελισσόταν ένα επικοινωνιακό σκηνικό με οφέλη για όλους. Για την Πολιτεία, για τους Έλληνες εκπροσώπους της κοινοπραξίας.

Με αφορμή ό,τι δεν μπορεί να γίνει, έχει αρχίσει παράλληλα μία συζήτηση για το τι μπορεί να γίνει! Και αυτό που είναι πιθανότατο, από τη στιγμή που η ΠΑΕ βρίσκεται στην παρούσα κατάσταση διοικητικά, είναι ο συνομιλητής της Πολιτείας (η διοίκηση ΚΑΕ και Αθλητικού Ομίλου) να φτάσει στον πραγματικό σκοπό.

ΚΑΛΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ

Είναι ένα πλάνο με, ειλικρινώς, καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης αυτό της μίνι «πράσινης» Πολιτείας στο ΟΑΚΑ, με τα συγκεκριμένα Ολυμπιακά Ακίνητα. Άλλωστε δεν προβλέπει τίποτα, πέραν μίας μακρόχρονης ενοικίασης των χώρων στον Παναθηναϊκό. Που για τα επόμενα 49 ή 99 χρόνια (επικρατέστερο σενάριο το πρώτο χρονικό εύρος) θα συντηρεί και θα εδράζει στο ΟΑΚΑ. Εκεί που, ίσως, να καιροφυλακτεί η μοίρα του!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments