Αθλητισμός

Ντάνι Έιντζ: Υπέστη καρδιακή προσβολή ο GM των Μπόστον Σέλτικς

Ντάνι Έιντζ: Υπέστη καρδιακή προσβολή ο GM των  Μπόστον Σέλτικς
Απρόοπτο στην υγεία του γενικού διευθυντή των Μπόστον Σέλτικς,  Ντάνι Έιντζ.

Απρόοπτο στην υγεία του γενικού διευθυντή των Μπόστον Σέλτικς,  Ντάνι Έιντζ. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας υπέστη ήπια καρδιακή προσβολή το βράδυ της Τρίτης, μία ημέρα μετά το «break» (1-0) της ομάδας στο Μιλγουόκι, στη σειρά των πλέι οφ του ΝΒΑ απέναντι στους Μπακς. Αμέσως μετά την εκδήλωση των συμπτωμάτων, ο 60χρονος δέχθηκε τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη σε νοσοκομείο, όπου αναρρώνει εκτός κινδύνου. Μάλιστα, όπως γνωστοποίησαν οι Μπόστον Σέλτικς μέσω του λογαριασμού τους στο twitter, η επιστροφή του στη Βοστώνη θα είναι άμεση, ενώ αργότερα θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Μπόστον Σέλτικς

Oι Μπόστον Σέλτικς (αγγλικά: Boston Celtics) είναι επαγγελματική ομάδα καλαθοσφαίρισης που συμμετέχει στο κορυφαίο πρωτάθλημα του αθλήματος στις ΗΠΑ, το NBA. Αγωνίζονται στην Κατηγορία Ατλαντικού της Ανατολικής Περιφέρειας του ΝΒΑ. Ιδρύθηκαν το 1946 και έδρα τους είναι το TD Garden (πρώην Boston Garden) στη Βοστώνη, το οποίο μοιράζονται με τους Boston Bruins, ομάδα του NHL. Χρώματά τους είναι το πράσινο και το άσπρο. Είναι μια από τις ιστορικότερες ομάδες του NBA και έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα, έχοντας κατακτήσει 17 τίτλους NBA..

Από το 1957 μέχρι το 1969 οι Σέλτικς κυριαρχούσαν στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 11 πρωταθλήματα σε 13 χρόνια, εκ των οποίων τα 8 στη σειρά (1959-1966), σερί μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη ομάδα σε επαγγελματικό πρωτάθλημα της Βόρειας Αμερικής. Οι Σέλτικς κυριάρχησαν κατά τη δεκαετία του 1970 και του 1980 με τη βοήθεια πολλών σημαντικών παικτών, όπως ο Μπιλ Ράσελ (Bill Russel), ο Μπόμπ Κάουζυ (Bob Cousy), ο Τζόν Χάβλιτσεκ (John Havlicek), ο Λάρι Μπερντ (Larry Bird), αλλά και του προπονητή-θρύλου Ρέντ Αουερμπαχ (Red Auerbach), με ένα ρεκόρ συνολικών αγώνων 795-397 που βοήθησε τους Σέλτικς να κερδίσουν 16 πρωταθλήματα.

Η ομάδα επέστρεψε στο προσκήνιο στην περίοδο 2007-2008, όταν ήρθαν οι Κέβιν Γκαρνέτ και Ρέι Άλλεν οι οποίοι μαζί με τον Πολ Πιρς και ροντο οδήγησαν την ομάδα στο 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας της το 2008 και στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας το 2010. Κατά την συγκεκριμένη περίοδο, ο πόιντ γκαρντ της ομάδας, Ραζόν Ρόντο έγινε για πρώτη φορά ολ σταρ (all-star).

Πριν την αρχή της περιόδου 2013-14 ο Κέβιν Γκάρνετ και ο Πωλ Πηρς μετεγγράφηκαν μέσω ανταλλαγής στους Μπρούκλιν Νέτς, ενώ ο Ρέι Άλεν έφυγε και υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ. Οι συγκεκριμένες εξελίξεις σήμαναν την αρχή μιας περιόδου επαναδιαμόρφωσης της ομάδας, με ένα πιο νεανικό σύνολο αποτελούμενο από τους Kyrie Irving, Gordon Hayword, Jaylen Brown, Jayson Tatum και Al Horford, με τον νεαρό προπονητή Μπραντ Στιβενς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments