Ελλάδα

Δολοφονία Λουκμάν: “Έσπασαν” τα ισόβια για τους δολοφόνους

Δολοφονία Λουκμάν: “Έσπασαν” τα ισόβια για τους δολοφόνους
Δολοφονία Λουκμάν: Το δικαστήριο αναγνώρισε καλή συμπεριφορά στους δυο καταδικασθέντες και μείωσε την ποινή τους.

Δολοφονία Λουκμάν: Πριν από μερικά χρόνια άλλο ένα ρατσιστικό επεισόδιο είδε το φως της δημοσιότητας. Το 2013 δυο άντρες πλησίασαν τον Λουκμάν και τον μαχαίρωσαν χωρίς καμία αιτία στα Πετράλωνα. Οι δυο δράστες είχαν συλληφθεί  λίγες ώρες αργότερα έχοντας πάνω τους το όπλο της δολοφονίας.

Σήμερα (6/5) το δικαστήριο έκρινε τη δολοφονία Λουκμάν ένα έγκλημα με ρατσιστικό κίνητρο. Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ενόχους τους δυο κατηγορούμενους της υπόθεσης – Διον. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ρατσιστικό κίνητρο και της οπλοφορίας – οπλοχρησίας.

Δολοφονία Λουκμάν: Τα ελαφρυντικά και η μείωση της ποινής

Οι προσπάθειες τον κατηγορούμενων ήταν να μετατραπεί το έγκλημα από ανθρωποκτονία με πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. “Η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν σε βάρος του”, ήταν η απόφαση του δικαστηρίου.

Ωστόσο το ίδιο δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά και καλή συμπεριφορά στους δράστες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να “σπάσουν” τα ισόβια και να τους επιβληθεί συνολική ποινή 21 ετών και πέντε μηνών. Φυσικά αυτή η απόφαση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Μάλιστα, αντιρατσιστές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήριο και προχώρησαν σε ρίψη αντικειμένων. Αντιδράσεις προκάλεσε και η δήλωση του προέδρου της έδρας που τόνισε πως αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να συνδεθεί με τη δίκη της Χρυσής Αυγής. “Το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός”, ήταν τα λόγια του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments