Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έντονη κακοκαιρία την Τρίτη – Δείτε σε ποιες περιοχές (vid)

Πρόγνωση καιρού: Έντονη κακοκαιρία την Τρίτη – Δείτε σε ποιες περιοχές (vid)
Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες.

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες, όπως αναφέρεται στο δελτίο της ΕΡΤ.  Την Τρίτη προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στην χώρα μας, με ανέμους 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ: Στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 και στο Ιόνιο και τα νότια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά για την εποχή επίπεδα ως προς τις μέγιστες τιμές.

Η πρόγνωση του meteo

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός έως την Τρίτη 07/05 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια, καθώς και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη, σύμφωνα με το meteo. Στον Χάρτη 1 παρουσιάζεται η κατανομή της ολικής βροχής έως και το βράδυ της Τρίτης 07/05. Η επικράτηση ανέμων δυτικής συνιστώσας θα έχει ως αποτέλεσμα την σταδιακή απομάκρυνση των αυξημένων ποσών σκόνης προς τα ανατολικά.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 07/05 βροχές, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Ανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την Κρήτη, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση φαινομένων και στην Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες υπάρχει και για τη Βόρεια Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 22 βαθμούς. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα σε όλη τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments