Ελλάδα

Λίγοι το πρόσεξαν: Αυτό το βιβλίο είχε μαζί του στη θαλαμηγό ο Τσίπρας

Λίγοι το πρόσεξαν: Αυτό το βιβλίο είχε μαζί του στη θαλαμηγό ο Τσίπρας
Λίγοι ήταν αυτοί που πρόσεξαν το βιβλίο που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στη θαλαμηγό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να γίνει πρώτο θέμα για τους λάθος λόγους. Πριν από μερικές μέρες κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο κάποιες φωτογραφίες του πρωθυπουργού να απολαμβάνει τις διακοπές του σε μια πολυτελή θαλαμηγό. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι ότι αυτές οι εικόνες ήταν το καλοκαίρι του 2018. Την περίοδο δηλαδή που έγιναν οι τραγικές πυρκαγιές στο μάτι.

Σε μια από τις δυο φωτογραφίες φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας με το μαγιό του και στο τραπέζι δίπλα του υπάρχει ένα βιβλίο. Κάποιοι πιο παρατηρητικοί έψαξαν και βρήκαν ποιο είναι αυτό. Πρόκειται για το «Ανεξέλεγκτα στοιχεία», του γάλλου συγγραφέα Στεφάν Οσμόν.

Αλέξης Τσίπρας: Το βιβλίο που διάβαζε στις διακοπές του

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει: “η ιστορία ξεκινά μ’ ένα τηλεφώνημα που δέχεται ο ήρωας του βιβλίου από τη Φεντόρα, τον νεανικό του έρωτα: εκείνη έχει μόλις βγει από τις ιταλικές φυλακές, μετά την έκτιση της ποινής της για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Prima Linea.

Και μετά αρχίζουν οι μνήμες: Παιδιά, έζησαν σε ένα ελευθεριακό κοινόβιο. Έπειτα πέρασαν στο μαθητικό και φοιτητικό κίνημα και εντάχθηκαν σε αριστερίστικες οργανώσεις, πρώτα στη Γαλλία κι ύστερα στην Ιταλία. Συμμετείχαν σε ληστείες και ένοπλες επιθέσεις. Εκείνη συνέχισε. Αυτός σταμάτησε, λίγο πριν πατήσει τη σκανδάλη”.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Στεφάν Οσμόν είναι δηλωμένος αριστερός. Αναλυτικά το βιογραφικό του αναφέρει: “Ως μαθητής λυκείου και φοιτητής, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα της Άκρας Αριστεράς. Στη συνέχεια, σπούδασε στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού και αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ).

Εργάστηκε αρχικά στο Υπουργείο Οικονομικών και έπειτα στον ιδιωτικό τομέα. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και ασχολείται επίσης, ως σεναριογράφος και σκηνοθέτης, με το πολιτικό και κοινωνικό ντοκιμαντέρ. Το μυθιστόρημά του «Le Capital» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Κώστα Γαβρά”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments