Πολιτική

120 δόσεις: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Κατατίθεται και τροπολογία για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ

120 δόσεις: Στη Βουλή το νομοσχέδιο – Κατατίθεται και τροπολογία για τη 13η σύνταξη και τη μείωση του ΦΠΑ
Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις εισάγεται το απόγευμα της Δευτέρας (13/5/19) στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις εισάγεται το απόγευμα εισάγεται στην Oλομέλεια της Βουλής. Είναι το σχέδιο νόμου «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», το οποίο θα συζητηθεί σε διήμερη διαδικασία στη Βουλή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία θα κατατεθεί και τροπολογία στην οποία θα περιλαμβάνονται η 13η σύνταξη, η οποία θα χορηγηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, και η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τυποποιημένα τρόφιμα και την ενέργεια (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο) από τον προσεχή μήνα.

Στη διαδικασία που προηγήθηκε στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, η κυβέρνηση εισηγήθηκε και η πλειοψηφία αποδέχθηκε το νομοσχέδιο να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος και έτσι θα διατεθούν δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οπότε θα ολοκληρωθεί η συζήτηση και επεξεργασία και θα ακολουθήσει ψηφοφορία.

Επί του νομοσχεδίου, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και Ποτάμι έχουν δηλώσει «υπέρ», το ΚΚΕ έχει δηλώσει «παρών» ενώ η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων έχουν επιφυλαχθεί για την τελική τους τοποθέτηση, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments