Οικονομία

Μείωση ΦΠΑ: Αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεσμεύτηκαν για μείωση τιμών

Μείωση ΦΠΑ: Αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεσμεύτηκαν για μείωση τιμών
Εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ διαβεβαίωσαν τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη,για άμεση πτώση στις τιμές των προϊόντων που θα μειωθεί ο ΦΠΑ.

Εκπρόσωποι των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε επικοινωνία που είχε μαζί τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης, δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις τιμές στα προϊόντα που θα έχουν μειωμένο ΦΠΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13% και σύμφωνα πάντα με το υπουργείο «όλοι οι εκπρόσωποι των παραπάνω επιχειρήσεων διαβεβαίωσαν για την άμεση μείωση των τιμών και την ταχεία προσαρμογή της αγοράς, όπως θα προβλέπεται από τον νέο νόμο, προς όφελος των καταναλωτών και πελατών τους.

Ειδικότερα ο κ. Δραγασάκης επικοινώνησε με τους Μαρία και Γεράσιμο Σκλαβενίτη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, αντίστοιχα, της «Ι. & Σ. Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε», Γιάννη Μασούτη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.», Αριστοτέλη Παντελιάδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ» και Βασίλη Σταύρου, Brand President της «”Άλφα Βήτα” Βασιλόπουλος Α.Ε».

Μένει, πάντως, να φανεί ποια ακριβώς προϊόντα θα μεταφερθούν στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% καθώς αναμένονται προσθήκες στην τροπολογία που αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα. Ήδη, μετά από αντιδράσεις ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε τη μείωση στο 13% του ΦΠΑ για τον καφέ και τα άλλα ροφήματα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Διαβάστε Eπίσης