Πολιτική

Τσίπρας: Αύξηση 10% στους μισθούς των σχολικών καθαριστριών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και συμβάσεις δυο ετών

Τσίπρας: Αύξηση 10% στους μισθούς των σχολικών καθαριστριών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και συμβάσεις δυο ετών
Ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχθηκε τους αντιπροσώπους των σχολικών καθαριστριών και τους υποσχέθηκε αυξήσεις στους μισθούς τους, ένταξη του επαγγέλματος στην κατηγορία βαρέα και ανθυγιεινά και διετής συμβάσεις.

Αυξήσεις μέχρι και 10% στους μισθούς και επανένταξη τους στα βαρέα ανθυγιεινά υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στις σχολικές καθαρίστριες.  Αντιπροσωπεία τους επισκέφθηκε σήμερα τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουν. Ο κ. Τσίπρας της υποδέχθηκε χαμογελαστός και φωτογραφήθηκε μαζί τους χαρακτηρίζοντας τες «τον πιο σκληρά εργαζόμενο κλάδο».Η συνάντησή διήρκεσε 1,5 ώρα ενώ ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμα πως το αίτημα των 2.500-3.000 σχολικών καθαριστριών για αναδρομική ισχύ στην ένταξη στα βαρέα και σύναψη διετών συμβάσεων θα εξεταστεί.

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου καθαρίστριες-μέλη συλλόγων σχολικών μονάδων από όλη την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όλων όσων δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», έγραψε λίγο αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρωθυπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον κ. Τσίπρα στη συνάντηση βρισκόταν και η ευρωβουλευτής και πρώην καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα. Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν συναντήθηκε με τις καθαρίστριες που εργάζονται στο Δρομοκαΐτειο, οι συμβάσεις τους λήγουν και διεκδικούν την ανανέωσή τους και οι οποίες συνεχώς διαμαρτύρονται για την αθέτηση των υποσχέσεων του Παύλου Πολάκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments