Πολιτική

Βούτσης για επίθεση στη Βουλή: «Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια»

Βούτσης για επίθεση στη Βουλή: «Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια»
Ο Νίκος Βούτσης μίλησε για την επίθεση στη Βουλή και χαρακτήρισε τέτοιου είδους ενέργειες ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές, υποστηρίζοντας ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα.

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζοντας ότι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι αυτές οι ενέργειες δεν προφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ωστόσο, ο κ. Βούτσης απέφυγε να αναφερθεί στον τρόπο αντίδρασης της φρουράς του κοινοβουλίου, ενώ ενημέρωσε ότι έγινε μια σύλληψη.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης αναφέρει:

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.

Δεν υπήρξαν εξ’ όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο. Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Έγινε μια σύλληψη για τα επεισόδια

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Διαβάστε Eπίσης

Επίθεση στη Βουλή: Ομάδα αγνώστων πέταξε μπογιές και πέτρες

Βούτσης: Κοιτάμε στα μάτια την ιστορία μας

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι