Συνεντεύξεις

Στέφανος Μάλλιος στο pagenews.gr για τις εκλογές 2019: Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να πάει και πάλι ψηλά

Στέφανος Μάλλιος στο pagenews.gr για τις εκλογές 2019: Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να πάει και πάλι ψηλά
Ο Στέφανος Μάλλιος, υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος για την έκτη δημοτική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, μιλά στο pagenews.gr για τους λόγους που τον οδήγησαν να πει «ναι» στην πρόταση του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ αποκαλύπτει τους στόχους που επιθυμεί να πετύχει αν εκλεγεί.

Το ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη με τους υποψήφιους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για τον Δήμο Αθηναίων περιλαμβάνει 229 πρόσωπα τα οποία προέρχονται από πολλούς διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους. Ένα από αυτά, τα οποία μάλιστα ξεχωρίζουν, είναι ο Στέφανος Μάλλιος, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Αθήνας γιατί πιστεύει ότι είναι ένας άνθρωπος με γερές βάσεις.

Ο Στέφανος Μάλλιος συστήνεται στο κοινό του pagenews.gr και μιλά για τους λόγους που τον οδήγησαν να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και για τους στόχους που έχει θέσει εάν εκλεγεί. Μιλά για τα παιδικά του χρόνια στην Αθήνα, αλλά και για όσα έχουν αλλάξει από τότε στην πόλη.

Ερ.: Ποιος είναι ο Στέφανος Μάλλιος και τι χρειάζεται να ξέρει ο κόσμος για εσάς;

Κατάγομαι από το Αργυρόκαστρο της Βορείου Ηπείρου. Στην ηλικία των δώδεκα ετών ήρθα στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά μου, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, όπου και συνεχίζω να μένω τα τελευταία 27 χρόνια. Είναι η περιοχή που μεγάλωσα, ενηλικιώθηκα και επαναπατρίστηκα. Η γειτονιά, η κοινωνία και ο κόσμος μας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ακόμα θυμάμαι τις εκδρομές με το σχολείο στο Πεδίον του Άρεως και το απογευματινό παιχνίδι στον Άγιο Παντελεήμονα, χωρίς να αισθανόμαστε φόβο και κίνδυνο, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σήμερα.

Πριν από επτά χρόνια είχα ένα ατύχημα το οποίο με καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Για τα πρώτα τρία χρόνια ήμουν σε κέντρο αποκατάστασης δίνοντας  τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής μου, ο όποιος και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η αλλαγή αυτή με έκανε να δω τη ζωή από μία άλλη οπτική γωνία. Τη ζωή σε έναν κόσμο ο οποίος είναι αφιλόξενος στους ανθρώπους με ιδιαίτερες ανάγκες.

Πάντα ήμουν ενεργός και υπεύθυνος πολίτης και με τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μπακογιάννη ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο έκτο διαμέρισμα, μου δίνεται η δυνατότητα  δουλεύοντας, να συμβάλω και εγώ, ώστε  να μπορέσει αυτή η πόλη να βρει ξανά την αίγλη και την ευαισθησία που έχει χάσει.

Ερ.: Γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση λόγω της αγάπης μου για την πόλη μου και ειδικά για τη γειτονιά μου, που πασχίζει να κρατήσει τον χαρακτήρα της. Είναι μια γειτονιά όμορφη, με ωραία κτήρια και πλατείες, τα οποία έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να διασώσουμε και να συντηρήσουμε, αλλά και να τα αναδείξουμε. Επίσης ως άνθρωπος που κινείται αποκλειστικά με αναπηρικό αμαξίδιο και γνωρίζοντας τις δυσκολίες μετακίνησης, μου δίνεται η δυνατότητα να συμβάλλω ώστε κάθε γειτονιά της πόλης μας να είναι προσβάσιμη και φιλική σε άτομα με κάθε είδους αναπηρία.

Ερ.: Πώς πήρατε την απόφαση να πείτε «ναι» στον Κώστα Μπακογιάννη και να είστε υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος για τον Δήμο Αθηναίων;

Αποφάσισα να εμπιστευτώ και να στηρίξω τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος με γερές βάσεις, όπως ένα κτήριο με γερά θεμέλια που δεν πρέπει να το φοβάσαι. Με μεγάλη εμπειρία στις προκλήσεις και στις δυσκολίες και κρίνοντας εκ του αποτελέσματος της έως τώρα πορείας του στη Στερεά Ελλάδα, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποια είναι η σωστή απόφαση.

Ερ.: Μεγαλώσατε και ζείτε ακόμη στον Άγιο Παντελεήμονα και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Εάν εκλεγείτε πώς σκοπεύετε να συμβάλετε στην επίλυσή τους;

Στόχος μου για αυτή τη γειτονιά, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα και μηχανισμό, είναι το  χαμόγελο του κάθε πολίτη  που θα περπάτα σε μία πόλη ασφαλή, καθαρή, επαρκώς φωτισμένη με περισσότερο πράσινο και χωρίς εμπόδια.

Ερ.: Θα έλεγε κανείς ότι η Αθήνα δεν είναι μια πόλη «φιλική» προς τα άτομα με αναπηρία. Ποιες είναι οι δικές σας φιλοδοξίες και τι θα επιχειρήσετε να κάνετε για αυτό;

Η Αθήνα όντως δεν είναι μια φιλική πόλη προς τα άτομα με αναπηρία, το αντίθετο μάλιστα. Λόγω της αναπηρίας μου παρατήρησα κάποια πράγματα που δεν μπορούσα να δω πριν. Δεν αρκεί απλά να φτιάχνουμε ράμπες πρόσβασης αλλά πρέπει να τις φτιάχνουμε σωστά. Πρέπει να διορθώσουμε τα σωστά λάθη. Και τι εννοώ μ’ αυτό; Τα λάθη τα οποία φαίνονται ωραία σε ένα σχέδιο ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Η Αθήνα είναι μία πόλη που όλα τα ισόγεια μέρη είναι κατειλημμένα από μαγαζιά καφετέριες και διαφόρων άλλων ειδών επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι ήδη υπάρχουσες ράμπες να είναι μη λειτουργικές, χρειάζεται λοιπόν μια μελέτη του  πραγματικού ελεύθερου  χώρου εκμετάλλευσης τόσο προς όφελος  των πεζών όσο και των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα.

Ερ.: Τέλος, να κλείσουμε με μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου

Είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος αυτή τη φορά, θα εμπιστευτεί νέους ανθρώπους. Ανθρώπους με όρεξη για σκληρή δουλειά, φαντασία και αποτελεσματικότητα. Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να πάει και πάλι ψηλά και ο Κώστας Μπακογιάννης μπορεί να το κάνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments