Κόσμος

Μήνυμα από τις Κάννες για τις Ευρωεκλογές 2019: Ευρωπαίοι σκηνοθέτες καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν

Μήνυμα από τις Κάννες για τις Ευρωεκλογές 2019: Ευρωπαίοι σκηνοθέτες καλούν τους πολίτες να ψηφίσουν
Οι κάλπες για τις Ευρωεκλογές 2019 έχουν ανοίξει από σήμερα και Ευρωπαίοι σκηνοθέτες που βρίσκονται στις Κάννες για το Φεστιβάλ έστειλαν μήνυμα στους πολίτες και τους κάλεσαν να ψηφίσουν.

500 προσωπικότητες του κινηματογράφου από όλη την Ευρώπη, ανάμεσά τους η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Σελίν Σιαμά και ο βρετανός κινηματογραφιστής Στίβεν Φρίαρς, απηύθυναν έκκληση από τις Κάννες προς τους Ευρωπαίους πολίτες να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές 2019. «Μεταξύ 23 και 26 Μαΐου, πρέπει να ψηφίσουμε!», γράφουν στην ανακοίνωση οι καλλιτέχνες που υπογράφουν το κείμενο, για τους οποίους αυτές οι εκλογές «αποτελούν μια κρίσιμη πρόκληση, τόσο για τα θεμελιώδη δικαιώματά μας όσο και για την ελευθερία της δημιουργίας».

Έκκληση να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές για μία Ευρώπη ελεύθερη

«Μια Ευρώπη ελεύθερη, δημοκρατική, είναι επίσης μια Ευρώπη της ελεύθερης σκέψης και της ελευθερίας της έκφρασης. Είναι καθήκον μας να την προασπίσουμε απέναντι στην άνοδο κάθε μορφής εξτρεμισμού και σε κάθε απόπειρα υποβάθμισης της σημασίας του πολιτισμού, που είναι ο συνδετικός κρίκος της Ευρωπαϊκής Ένωσης«, γράφουν.

Ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζακ Οντιάρ, ο Γερμανός Βιμ Βέντερς, οι αδερφοί Ζαν-Πιερ και Λυκ Νταρντέν από το Βέλγιο είναι μερικοί από τους υπογράφοντες την έκκληση, η οποία συντάχθηκε με πρωτοβουλία της Εταιρίας σκηνοθετών κινηματογράφου, της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας σκηνοθετών οπτικοακουστικού τομέα και της Εταιρίας δημιουργών οπτικοακουστικών έργων.

Διαβάστε Eπίσης

Κάννες 2019: Η Ελ Φάνινγκ λιποθύμησε λόγω του φορέματός της (vid)

Ευρωεκλογές 2019: Ξεκινά η πιο σημαντική ψηφοφορία της τελευταίας 40ετίας

Περισσότερα
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Δείτε την πολιτική μας κάνοντας κλικ εδώ.
Αποδέχομαι