Πολιτική

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Τι λένε στη Νέα Δημοκρατία για τα exit polls

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Τι λένε στη Νέα Δημοκρατία για τα exit polls
Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ότι τα exit polls είναι απλά μια πρόβλεψη, ωστόσο τονίζουν ότι στη χώρα συντελείται μια μεγάλη πολιτική αλλαγή.

Εκλογές 2019 αποτελέσματα: Μία μεγάλη πολιτική αλλαγή συντελείται πλέον στη χώρα, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν από τη Νέα Δημοκρατία, παρατηρώντας τα exit polls. Αν και, όπως τονίζουν, τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων.

Η πρώτη ανάγνωση των exit polls από τη Νέα Δημοκρατία, φανερώνει ότι στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μία ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν.

Όπως επισημαίνουν, η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα. Και υπενθυμίζουν ότι ο κύριος Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν δεν του την έδωσαν.

Αν επιβεβαιωθούν τα Exit Poll, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά, όπως λένε, μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Το μήνυμα της κάλπης, προσθέτουν, δείχνει και την κατεύθυνση που οι Έλληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα.

Παράλληλα, αναφέρουν ότι υπάρχουν και οι περιφερειακές εκλογές καθώς και η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά- με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί και σε αυτές τις κάλπες.

Στην Πειραιώς σημειώνουν ακόμη ότι ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.

Τέλος, υπενθυμίζουν ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8% μίλησε για “ιστορική ανατροπή” και “για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση”. Και πήγε την επομένη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments