Πολιτική

Εκλογές 2019: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα

Εκλογές 2019: Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα
Τα αποτελέσματα στις εκλογές φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε δύσκολη θέση και το απόγευμα αναμένεται έκτακτη σύσκεψη των στελεχών του κόμματος προκειμένου να εκτιμηθεί η εκλογική ήττα και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προαναγγελία εκλογών – με πιο πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής τους την 30ή Ιουνίου – αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η πρώτη ευρεία σύσκεψη των στελεχών του κόμματος έγινε χθες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Μια σύσκεψη που κράτησε αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα η δήλωση του πρωθυπουργού να έρθει κοντά στα μεσάνυχτα. Και να προαναγγείλει μέσω της δήλωσής του τις πρόωρες εκλογές. Στον ΣΥΡΙΖΑ δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα και γι’ αυτό τον λόγο αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη σήμερα κιόλας.

Η σύσκεψη, σύμφωνα με όσα διαρρέονται, θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας μετά τις 19:00 μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, της Κεντρικής Επιτροπής και του Συντονιστικού της Προοδευτικής Συμμαχίας, προκειμένου να εκτιμηθεί η εκλογική ήττα του κυβερνώντος κόμματος και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα προς τις εθνικές κάλπες.

Στη συγκεκριμένη ευρεία σύσκεψη αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιήσει και ομιλία τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο και για την επόμενη μέρα. Ήδη υπάρχουν κάποια σενάρια και δημοσιεύματα πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν την εμπιστοσύνη τους στον πρωθυπουργό, μετά από το χθεσινό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές.

Σημειώνεται πως η σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας γίνεται λίγο πριν την αναχώρηση του πρωθυπουργού για το δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες που είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments