Πολιτική

Κυμπουρόπουλος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: Σηκώνω στις πλάτες μου 200.000 Έλληνες (vid)

Κυμπουρόπουλος για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών: Σηκώνω στις πλάτες μου 200.000 Έλληνες (vid)
Ο πρώτος σε σταυρούς ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις ευρωεκλογές.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, με περισσότερους σταυρούς από οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο. Ο κ. Κυμπουρόπουλος στην πρώτη του συνέντευξη μετά τις εκλογές βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 5:30» του Open TV και μίλησε για την εκλογή του.

Κυμπουρόπουλος: Η συζήτηση για τον Πολάκη πρέπει να λήξει

Στην ερώτηση, εάν ο Παύλος Πολάκης συνέβαλε στη μεγάλη του επιτυχία ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος απάντησε: «Δεν μπορείς για οποιοδήποτε γεγονός να πεις πως ένα και μόνο πράγμα οδήγησε σε έναν στόχο. Είναι ένα σύνολο γεγονότων. Συνετέλεσαν πολλά τους τρεις τελευταίους μήνες. Αυτό που έγινε με τον Πολάκη -και θεωρώ πως η συζήτηση γι αυτό πρέπει να λήξει- είναι το θέμα της αναπηρίας που είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να το δούμε και την επόμενη μέρα, με τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι πρέπει να καταλάβουμε ότι η αναπηρία είναι ένα θέμα πολύ βαθύ κοινωνικό και πολιτικό για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε και να αλλάξουμε».

Για το πόσο μεγάλη ευθύνη είναι οι 200.000 ψήφοι ο Ευρωβουλευτής πλέον με τη Νέα Δημοκρατία σημείωσε, σύμφωνα με το ethnos.gr: «Αυτό είναι ένα πραγματικό ζήτημα γιατί σηκώνεις στις πλάτες σου όλον αυτόν τον κόσμο, όχι με αγανάκτηση αλλά με μεγάλη χαρά και τιμή για το ότι αυτοί οι άνθρωποι σε πίστεψαν. Όντως αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη. Έτσι όμως όπως έχω μάθει εγώ, θέλω και την επόμενη μέρα ο κόσμος να με βλέπει στο δρόμο και να με χαιρετά, όπως γινόταν όλο αυτό το διάστημα των 3 τελευταίων μηνών».

Κυμπουρόπουλος: Η φωνή μας μέσα στην Ε.Ε μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις

Όσο για το πρώτο θέμα που θα φέρει στην Ευρωβουλή δήλωσε: «Δεν είμαι μόνο ανάπηρος πολίτης, αλλά ένας πολίτης νέος, ένας επιστήμονας, ο οποίος έχει ανησυχίες γενικότερα για την πορεία της Ελλάδας. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η φωνή μας μέσα στην Ε.Ε μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις και να βάλουμε ξανά στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

«Όσον αφορά την αναπηρία,θεωρώ πως το θέμα που θα πρέπει να προωθήσουμε και να γίνει συνολικά αναγνωρισμένο στις χώρες της Ε.Ε ( αν και ήδη υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα) είναι εκείνο του προσωπικού βοηθού και της αποϊδρυματοποίησης» πρόσθεσε, ενώ ανέφερε πως δεν γνωρίζει ακόμα εάν θα είναι επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ όμως «δεν έχει σημασία ο επικεφαλής αλλά να λειτουργούμε και από αύριο ενωμένοι για να διαχειριστούμε τα θέματα του Ευρωκοινοβουλίου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας