Πολιτική

Πηγές Προεδρίας για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο: Δεν υπήρξε παρέμβαση Παυλόπουλου

Πηγές Προεδρίας για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο: Δεν υπήρξε παρέμβαση Παυλόπουλου
Διαψεύδουν πηγές της προεδρίας της Δημοκρατίας τις πληροφορίες ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος παρενέβη στο θέμα της επιλογής ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.

Πηγές της Προεδρίας της Δημοκρατίας διαψεύδουν δημοσιεύματα περί δήθεν παρέμβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο, δηλαδή στο θέμα της εκλογής της ηγεσίας στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν έχει υπάρξει «καμία παρέμβαση προς καμία κατεύθυνση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες, ότι ο κ. Παυλόπουλος διεμήνυσε στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υπογράψει το σχετικό προεδρικό διάταγμα, παρά μόνο αν τα πρόσωπα που θα επιλεγούν, προκύψουν «κοινή συναινέσει» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος φέρεται να έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρέπει να βρεθεί σε θεσμικά δύσκολη θέση η προεδρία της Δημοκρατίας.

Κίνηση έκπληξη από τον Καλογήρου για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο

Ο Καλογήρου με επιστολή στον Μητσοτάκη ζητάει συναίνεση για τις αλλαγές στον Άρειο Πάγο. «Αναφορικά με το θέμα της διαδικασίας επιλογής της ηγεσίας των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, ο Υπουργός, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλης Καλογήρου απέστειλε επιστολή στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία επισημαίνει την απόλυτη τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας και κοινοβουλευτικής τάξης κατά τη διενεργηθείσα διαδικασία προεπιλογής και απευθύνει πρόσκληση, η εκκρεμής διαδικασία επιλογής του επόμενου Προέδρου και Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και των τριών Αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας να ολοκληρωθεί μετά από συμφωνία με την Αξιωματική Αντιπολίτευση».

Διαβάστε εδώ την επιστολή Καλογήρου

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments