Καιρός

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα – Που θα “χτυπήσουν” τα 40αρια

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται το πρώτο κύμα καύσωνα – Που θα “χτυπήσουν” τα 40αρια
Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Πρόγνωση καιρού: Ο καιρός αρχίζει να είναι καλοκαιρινός, αφού τα πρώτα 40αρια θα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους.  Συγκεκριμένα, το πρώτο σοβαρό κύμα ζέστης πλησιάζει την Ελλάδα. Μάλιστα αναμένεται από το Σαββατοκύριακο να ανέβει αισθητά η θερμοκρασία, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει τους 40 βαθμούς.  Το κύμα ζέστης έρχεται από την Αφρική, θα είναι το πρώτο του φετινού καλοκαιριού και θα επιμείνει μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Δείτε πώς έρχεται το κύμα ζέστης στην Ελλάδα στον ακόλουθο χάρτη:

Η πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Πέμπτη 6/6/19

Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα  ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και  βαθμιαία έως 6 μποφόρ  Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια δυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Τρίτη 11 Ιουνίου

Παρασκευή 07-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα  ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανόν να  εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο  Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Σάββατο 08-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6  και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει κατά  τόπους στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς.

Κυριακή 09-06-2019

Αρχικά αίθριος καιρός. Στα ηπειρωτικά από τις μεσημβρινές θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια.  Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 4 με 6  και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δευτέρα 10-06-2019

Στα βόρεια παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τρίτη 11-06-2019

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments