Αθλητισμός

Champions League: Αυτή θα είναι η νέα του μορφή

Champions League: Αυτή θα είναι η νέα του μορφή
Ποιες είναι οι αλλαγές, οι οποίες έρχονται στο Champions League και έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ποιοι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι τάχθηκαν εναντίον των αλλαγών αυτών.

Η νέα μορφή του Champions League είναι ένα από τα θέματα που συζητείται αρκετά τον τελευταίο καιρό, καθώς όλοι περιμένουν να δουν όσο διαφορετική θα γίνει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Αρκετοί σύλλογοι και ευρωπαϊκές Λίγκες έχουν εναντιωθεί στις αλλαγές αυτές, οι οποίες προωθούνται και αναμένεται να υλοποιηθούν από το 2024.

Παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις είναι πολλές και έντονες, η UEFA δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει στις αλλαγές που θα αλλάξουν σε πολλά σημεία το Champions League όπως είναι σήμερα. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Radio Marca» και «Cope» στην Ισπανία, στο νέο Champions League θα συμμετέχουν και πάλι 32 ομάδες, ενώ θα υπάρχουν προβιβασμοί και υποβιβασμοί.

Συγκεκριμένα:

  • Στην πρώτη φάση θα παίζουν 32 ομάδες, που θα είναι χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους με οκτώ ομάδες έκαστος (14 αγωνιστικές).
  • Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα προκρίνονται στους «16».
  • Η τελευταία ομάδα κάθε ομίλου θα υποβιβάζεται στο Europa League.
  • Οι έκτοι και οι έβδομοι κάθε ομίλου θα παίζουν play out για να αποφύγουν τον υποβιβασμό στο Europa League.

Αυτό σημαίνει πως συνολικά οκτώ ομάδες (δύο από κάθε όμιλο) θα πέφτουν κάθε σεζόν από το Champions League στο Europa League. Υπάρχουν σύλλογοι που έχουν εγκρίνει αυτή τη μορφή, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην συνάντηση του προσεχούς Αυγούστου στο Μονακό.

Στο ρεπορτάζ που μετέδωσαν οι Ισπανοί σημειώνεται ότι από τις εννέα ομάδες που ανήκουν στην ECA (Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων) μόνο δύο ψήφισαν υπέρ των αλλαγών: Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, όπως αναμενόταν. Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη, Βαλένθια, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ και Μάλαγα τάχθηκαν εναντίον. Η La Liga, η Premier League και η Bundesliga έχουν εκφράσει, επίσης, την αντίθεσή τους στις αλλαγές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments