Ελλάδα

Πανελλήνιες 2019: Απαιτητικά τα θέματα στα Μαθηματικά

Πανελλήνιες 2019: Απαιτητικά τα θέματα στα Μαθηματικά
Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2019, τόσο στα Ημερήσια όσο και στα Εσπερινά Λύκεια, εξετάστηκαν σήμερα στα Μαθηματικά, τα θέματα των οποίων ήταν απαιτητικά και δυσκολότερα σε σχέση με εκείνα που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι το 2018.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία στην ανάλυσή της για τα θέματα των Μαθηματικών στις Πανελλήνιες 2019 τόσο για τα Ημερήσια όσο και για τα Εσπερινά Λύκεια αναφέρει ότι ήταν δυσκολότερα σε σχέση με τα περσινά. Στα γενικά σχόλια που συνοδεύουν τα θέματα των Μαθηματικών Προσανατολισμού της Γ τάξης των ΓΕΛ τονίζεται ότι:

  • Καλύπτεται μεγάλο μέρος της ύλης.
  • Υπάρχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία από το πρώτο θέμα.
  • Οι υποψήφιοι έπρεπε να έχουν καλή γνώση της ύλης των Μαθηματικών των προηγούμενων τάξεων.
  • Τα θέματα παρουσιάζουν μεγαλύτερη δυσκολία από τα αντίστοιχα περσινά.
  • Εκτιμούμε ότι πολλοί υποψήφιοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με το χρόνο.

-Θέμα Α: Θεωρία από το σχολικό βιβλίο με αυξημένες απαιτήσεις.

-Θέμα Β: Ελέγχονται βασικές γνώσεις Ανάλυσης.

-Θέμα Γ: Με πολλά ερωτήματα εξετάζεται μεγάλο μέρος της ύλης. Το ερώτημα Γ3 θα δυσκολέψει αρκετούς υποψηφίους.

-Θέμα Δ: Το θέμα Δ παρουσιάζει αυξημένη δυσκολία.

Στην ανάλυση της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τα θέματα των Μαθηματικών στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια αναφέρει ότι αυτά παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά. Το ύφος και η δυσκολία των θεμάτων απέχει πάρα πολύ από τη σχολική πραγματικότητα των Εσπερινών Λυκείων.

Το ίδιο σκληρή ήταν και η ανάλυση για τα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ του Σαββάτου 8 Ιουνίου. Όπως αναφέρουν, τα θέματα χαρακτηρίζονται δυσκολότερα από τα αντίστοιχα περσινά.

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

12 Ιουνίου: Ιστορία (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο μάθημα της Βιολογίας (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

Πανελλήνιες 2019: Το πρόγραμμα για τα ΕΠΑΛ

Από τις 11 έως και τις 20 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν από τις 21 Ιουνίου μέχρι 2 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, στις 21/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αγγλικά, και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γερμανικών και των Ισπανικών στις 22/6. Ακόμη, στις 24/6 οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στο ελεύθερο σχέδιο και την επόμενη ημέρα 25/6 στο γραμμικό σχέδιο.

Στις 26/6 θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των Γαλλικώνκαι θα ακολουθήσουν οι εξετάσεις των μαθημάτων που αφορούν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών: 27/6 η Αρμονία, στις 28/6 ο Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων, στις 29/6 η Μουσική Αντίληψη και Γνώση και την 1/7 η Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 2/7, με την εξέταση του μαθήματος των Ιταλικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments