Αθλητισμός

Ελλάδα – Αρμενία 2-3

Ελλάδα – Αρμενία 2-3
Ελλάδα - Αρμενία: Ακόμη μία απογοητευτική εμφάνιση από την Εθνική μας ομάδα, που ηττήθηκε 2-3 από την Aρμενία για τα προκριματικά του Euro 2020

Ελλάδα – Αρμενία: Συνεχίζεται ο κατήφορος της Εθνικής ομάδας, με τη Γαλανόλευκη να γνωρίζει ακόμα μία ταπεινωτική ήττα, αυτή την φορά από την Αρμενία (3-2) μέσα στο ΟΑΚΑ. Η Αρμενία που δεν είχε κερδίσει ποτέ την Εθνική μας ομάδα, πήρε μία σχετικά εύκολη νίκη, καθώς προηγήθηκε 2-0 και 3-1. Αυτή η ήττα βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες της ομάδας του Άγγελου Αναστασιάδης για πρόκριση στα τελικά του Euro 2020.

Η Εθνική Ελλάδος γνώρισε δεύτερη συνεχή εντός έδρας ήττα και «κατρακύλησε» στην τέταρτη θέση του 10ου ομίλου, παραμένοντας στους 4 βαθμούς. Ένας όμιλος που ξεκαθάρισε αρκετά απόψε, με την Ιταλία να κάνει το «4 στα 4» νικώντας 2-1 τη Βοσνία (με ανατροπή), τη Φινλανδία να περνά με 2-0 από το Λιχτενστάιν και να παραμένει δεύτερη (9β.), ενώ οι Αρμένιοι έφτασαν στους 6 βαθμούς και πέρασαν τρίτοι.

Ο αγώνας:

Για ένα ακόμα παιχνίδι η Εθνική μπήκε στο ματς χωρίς νεύρο, σαν να βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στους Αρμένιους να πάρουν μέτρα από νωρίς και να φτάσουν στην πρώτη μεγάλη φάση μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπαρσεγιάν βρέθηκε σε θέση βολής έξω από την περιοχή, δοκίμασε τα πόδια του, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Η απάντηση για την Εθνική ήρθε στο 6’ με τον Φορτούνη να πιάνει ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, το οποίο έβγαλε με δυσκολία σε κόρνερ ο Αϊραπετιάν που άπλωσε το κορμί του.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι στην αμέσως επόμενη φάση, έπιασαν στον… ύπνο την ελληνική άμυνα. Ο Μιχιταριάν έκανε την κάθετη στην πλάτη της άμυνας, ο Σιόβας με τον Βλαχοδήμο δεν μίλησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα ο πορτιέρε της Μπενφίκα να μην βγει, δίνοντας την ευκαιρία στον Καραπετιάν να τον περάσει και πλασάροντας ιδανικά να γράψει το 1-0 παγώνοντας το ΟΑΚΑ από νωρίς.

Με την Εθνική να μην βγάζει φάσεις, να μην μπορεί να αλλάξει μπαλιές και να έχει τρομερά κενά στην άμυνα ήρθε με απλό τρόπο και το 2-0 για την Αρμενία. Ο Φορτούνης στο 33’ πούλησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, εκείνη έφτασε στον Γκαζαριάν και εκείνος αφού άδειασε τον Σωκράτη, εκτέλεσε όμορφα τον Βλαχοδήμο.

Πάντως, στο ξεκίνημα της επανάληψης η εικόνα του ματς άλλαξε. Η γαλανόλευκη πήρε χώρους, πάτησε περιοχή και στο 54’ έφτασε στο γκολ με τον Φορτούνη να περνάει δύο αντιπάλους, να σπάει στον Ζέκα που με σουτ έξω από την περιοχή εκτέλεσε τον πορτιέρε της Αρμενίας για το 2-1.

Η πίεση της ελληνικής ομάδας συνεχίστηκε, με τους Αρμένιους να κλείνονται στο μισό γήπεδο και να ψάχνουν μόνο φάσεις στην κόντρα. Στο 64’ ο Κουλούρης δοκίμασε το σουτ από μακριά, αλλά ο Αϊραπετιάν ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Έχοντας αφήσει ανοικτούς χώρους στην προσπάθεια να βρει το γκολ της ισοφάρισης, η ομάδα του Αναστασιάδη το πλήρωσε.

Στο 74’ οι Αρμένιοι βγήκαν στην κόντρα, ο Μπαρσεκγιάν έκανε το σουτ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια ο ίδιος που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε στην επαναφορά καθαρίζοντας το ματς.

Στο 87’ ο Φορτούνης με ατομική ενέργεια διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την Εθνική. Στο 92′ ο Κολοβός έχασε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στην κόντρα ο Βλαχοδήμος έβγαλε διπλό τετ α τετ σώζοντας από τέταρτο γκολ.

Ελλάδα (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Σιόβας, Σωκράτης, Μαυρίας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης, Πέλκας, Μασούρας, Φορτούνης, Κουλούρης

Αρμενία (Αρμέν): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μιρτσιάν, Γκαζαριάν, Μπαρσεγιάν, Χοβανισιάν, Μιχιταριάν, Χαμπαρτσουμγιάν, Καραπετιάν, Ισκανγιάν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments