Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το μπάτζετ της νέας χρονιάς

Παναθηναϊκός: Αυτό είναι το μπάτζετ της νέας χρονιάς
Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να... ζει με μνημονιακή πολιτική όσον αφορά το μπάτζετ του και προσπαθεί να ρίξει το χρέος.

Οι «πράσινοι» έχουν κάνει το οικονομικό τους πλάνο για την νέα χρονιά, με το κόστος για τις μεταγραφές να μην φτάνουν στο εκατομμύριο, ενώ το μπάτζετ της νέας χρονιάς, σύμφωνα με το «Εθνοσπόρ», θα φτάσει τα 8.1-8.3 εκατομμύρια ευρώ, συνυπολογίζοντας το ποδοσφαιρικό τμήμα και τα λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παράλληλα, σημαντικό είναι το θέμα των χορηγών, από τους οποίους η διοίκηση αναμένεται να λάβει ως έσοδα γύρω στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Με την… πολιτική λιτότητας να εφαρμόζεται σκληρά από πέρυσι, αξίζει να σημειωθεί πως το «καθαρό» χρέος είναι πια ελεγχόμενο και βρίσκεται γύρω στα 19 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόβλημα για την ομάδα είναι περισσότερο τα 2 εκατομμύρια που πρέπει να προβλέψει για διακανονισμούς, ενώ στόχος της είναι να μειώσει μέχρι το επόμενο 12μηνο στα 11-12 εκατομμύρια το χρέος της, εφόσον βέβαια μέχρι τότε δεν έχει υπάρξει αλλαγή διοίκησης.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά, σύμφωνα με την «Πράσινη», προς τα τέλη της εβδομάδας, με την επιστροφή του Γιώργου Δώνη στην Αθήνα από τις διακοπές του, θα γίνει μια συνάντηση με τον Νίκο Νταμπίζα για να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για την ενίσχυση της ομάδας.

Οι δύο άνδρες θα θέσουν επί τάπητος τις περιπτώσεις που υπάρχουν, με τον προπονητή να κάνει τις εισηγήσεις του και τον τεχνικό διευθυντή να αναλύει τα δεδομένα, μιας και έχει κάνει προεργασία για κάποιους ποδοσφαιριστές, όπως τους Φάνη Κατελάρη και Μπλατί Τουρέ.

Προτεραιότητα των «πράσινων» είναι να αποκτηθούν ένας δεξιοπόδαρος στόπερ, ένας αμυντικός χαφ, ένα οκτάρι, ένας ακραίος και ένας σέντερ φορ, ενώ ανάλογα με το διαθέσιμο μπάτζετ και τις πιθανές αποχωρήσεις μπορεί να γίνουν κι άλλες κινήσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments