Τεχνολογία

Google: “Πλουτίζετε εις βάρος μας”, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ

Google: “Πλουτίζετε εις βάρος μας”, αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ
"Βολές" από την Ένωση Τύπου των ΗΠΑ κατά της Google, τονίζοντας ότι λαμβάνει αρκετά έσοδα ετησίως, χωρίς να αποδίδει τα προσδοκώμενα.

Η Google βρήκε στη News Media Alliance έναν ισχυρό πολέμιο. Συγκεκριμένα, η NMA, επικαλούμενη μελέτη από την Keystone, κατηγορεί τον διαδικτυακό κολοσσό πως βγάζει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο από την εκμετάλλευση των ειδήσεων, επιστρέφοντας στον Τύπο ένα πενιχρό ποσό, αντιστρόφως ανάλογο της προσφοράς του. “Η Google στηρίζεται όλο και περισσότερο στην επικαιρότητα για να αυξήσει τη χρήση των προϊόντων της από τους καταναλωτές”, αναφέρει σχετικά η News Media Alliance.

Από την πλευρά της, η Google δεν δίστασε να αντεπιτεθεί στα αμερικανικά ΜΜΕ που την κατηγορούν, απαντώντας ως εξής: “Αυτοί οι κατά προσέγγιση υπολογισμοί είναι ανακριβείς, όπως έχουν υπογραμμίσει αρκετοί ειδικοί. Ο κύριος όγκος των αναζητήσεων που συνδέεται με την επικαιρότητα δεν παράγει διαφημίσεις”. Αυτά τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας, συμπληρώνοντας ότι: “Κάθε μήνα, η Google News και η Google Search (η κύρια μηχανή αναζήτησης) αποφέρουν 10 δισεκατομμύρια κλικ προς τους ιστοτόπους πληροφόρησης, κάτι που φέρνει συνδρομές και διαφημιστικά έσοδα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μελέτη της Keystone για χάρη του Τύπου των ΗΠΑ, δεν έλαβε ανταπόκρισης από ορισμένους ισχυρούς δημοσιογράφους. Συγκεκριμένα, ο καθηγητής δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Temple, Άρον Πιλχόφερ, σχολίασε ως εξής το θέμα στο Twitter:

«Διότι πιθανό να υπάρχει πράγματι υλικό για μια σοβαρή συζήτηση για τις ανισότητες ανάμεσα στα έσοδα που έχει η Google χάρη στους εκδότες και στα έσοδα που έχουν οι εκδότες από την Google. Ωστόσο η κατασκευή αριθμών με στόχο την άσκηση πιέσεων για να ευνοηθεί η υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου υπονομεύει εντελώς την αξιοπιστία μας”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments