Καιρός

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Δυσάρεστες εκπλήξεις το τριήμερο

Καιρός Αγίου Πνεύματος: Δυσάρεστες εκπλήξεις το τριήμερο
Ο καιρός του Άγιου Πνεύματος κρύβει μερικές δυσάρεστες εκπλήξεις για όσους περίμεναν συνθήκες καλοκαιριού.

Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και πολλές οικογένειες κάνουν σχέδια για το τριήμερο. Πολλοί από αυτούς θα επιλέξουν κάποια παραλία για να κάνουν το μπάνιο τους. Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να βοηθήσει ο καιρός. Οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ο καιρός θα είναι ζεστός,αλλά με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Αναλυτικά, την Παρασκευή 14/06 αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο 15/06 και την Κυριακή 16/06 τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα, οι τοπικές βροχές και οι καταιγίδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν το μεσημέρι του Σαββάτου 15/06 στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα επηρεάσουν τις εν λόγω περιοχές έως και τις πρώτες ώρες της Κυριακής 16/06.

Τη Δευτέρα 17/06 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Σημειώνεται ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην ατμόσφαιρα ευνοούν την εκδήλωση χαλαζοπτώσεων κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει  στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το Σάββατο 15/06, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί. Οι άνεμοι που θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τα 4 με 5 στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες έως και το Σάββατο 15/06.

Δείτε τη σχετική φωτογραφία από το meteo.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments