Πολιτική

Συμφωνία των Πρεσπών: Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά στο Twitter για την επέτειο υπογραφής

Συμφωνία των Πρεσπών: Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά στο Twitter για την επέτειο υπογραφής
Ο Νικος Κοτζιάς "τιτίβισε" για τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία υπεγράφη ακριβώς έναν χρόνο πριν.

Η Συμφωνία των Πρεσπών υπεγράφη ακριβώς πριν από έναν χρόνο, στις 17 Ιουνίου του 2018. Η τελετή έλαβε χώρα στο χωριό Ψαράδες στη λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας, παρουσία των Νίκου Κοτζιά και Νικολάι Ντιμιτρόφ. Ακριβώς έναν χρόνο μετά, ο πρώην πλέον Υπουργός Εξωτερικών, θυμήθηκε την ημέρα εκείνη, με ανάρτησή του στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Κοτζιάς ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό φωτογραφία με τον Νικολάι Ντιμιτρόφ, αναφέροντας: “Ένας χρόνος φίλε μου, Νίκολα Ντιμιτρόφ”. Λίγο αργότερα ήρθε το retweet και η απάντηση του Ντιμιτρόφ, ο οποίος σχολίασε: “Γράψαμε ιστορία σκεπτόμενοι το μέλλον φίλε μου”.

Η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η Συμφωνία των Πρεσπών, αντικατέστησε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και κατήργησε τη συνταγματική ονομασία Δημοκρατία της Μακεδονίας και την προσωρινή ονομασία πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), μετονομάζοντάς την σε Βόρεια Μακεδονία. Η ψήφιση της συμφωνίας προκάλεσε αντιδράσεις και στις δύο χώρες.

Μετά την υπογραφή, ο Αλέξης Τσίπρας με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ πέρασαν τη Λίμνη της Μεγάλης Πρέσπας στην πλευρά της γειτονικής χώρας για γεύμα στο χωριό Οτέσεβο, επισημαίνοντας την πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός μπήκε στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας μετά την ανεξαρτησία της το 1991.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments