Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: “Πονοκέφαλος” για τον Αλέξη Τσίπρα το ψηφοδέλτιο επικρατείας

ΣΥΡΙΖΑ: “Πονοκέφαλος” για τον Αλέξη Τσίπρα το ψηφοδέλτιο επικρατείας
Μόνο εύκολη δουλειά δεν αποδείχθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα η στελέχωση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές 2019. Τα περισσότερα κόμματα έχουν ήδη ανακοινώσει τους υποψήφιους που θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα από ποιους θα απαρτίζεται το ψηφοδέλτιο επικρατείας. Αυτό δεν αποκλείεται να γίνει και εντός της ημέρας. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας ταλαιπωρήθηκε αρκετά για να βρει τα κατάλληλα άτομα για τις θέσεις του.

Η Κυβέρνηση ενημέρωσε ότι ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας τέθηκε εκτός ψηφοδελτίου Επικρατείας εξαιτίας του τεταμένου κλίματος που υπάρχει με την Τουρκία. Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ και οι ανάγκη για λήψη σοβαρών αποφάσεων έθεσαν εκτός ψηφοδελτίου τον Αποστολάκη.

Η πολιτική του ένταξη στη λίστα Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να σηκώσει θύελλα διαμαρτυριών για κομματικές επιλογές στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας και σε ευαίσθητη περίοδο. Βέβαια αυτή η δικαιολογία προκαλεί ερωτήματα. Αν ο ναύαρχος είχε μπει στο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα χρειαζόταν να κάνει προεκλογική εκστρατεία, επομένως θα μπορούσε να εκτελέσει τα καθήκοντα του.

‘Εν άλλο όνομα που εξετάστηκε για την πρώτη θέση στο επικρατείας είναι αυτό του καθηγητή Γιώργου Γραμματικάκη. Ο ίδιος έκλεισε την πόρτα στον Αλέξη Τσίπρα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “η κατάσταση, όπως διαμορφώθηκε, αλλά και η παράταση αυτής της εκκρεμότητας, υπονομεύει τις δικές μου προθέσεις και το ήθος, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τις κινήσεις του πρωθυπουργού”.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με τον Βασίλη Βασιλικό. Τελικά πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε επίσημα η συμμετοχή του στο επικρατείας. Ο Β. Βασιλικός ήταν και στο Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ επί Φώτη Κουβέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κουβέλης τώρα αποτελεί τον πιο δύσκολο γρίφο, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί ως υποψήφιος με σταυρό, αλλά και οι θέσεις στο Επικρατείας δεν περισσεύουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments