Lifestyle

Δημήτρης Σκαρμούτσος: “Μια εκπομπή δεν σε εξελίσσει ως μάγειρα”

Δημήτρης Σκαρμούτσος: “Μια εκπομπή δεν σε εξελίσσει ως μάγειρα”
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αναφέρθηκε στις εκπομπές μαγειρικής και τόνισε ότι δεν βοηθούν έναν νεαρό σεφ να εξελιχθεί στο επάγγελμα του.

Στο ένθετο “tv kous kous” του Ελεύθερου Τύπου και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου μίλησε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. Ο γνωστός σεφ αναφέρθηκε στο παρελθόν του στην τηλεόραση και αποκάλυψε το μοναδικό κόνσεπτ, το οποίο θα ήθελε να πραγματοποιήσει.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι εκπομπές μαγειρικής τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν βοηθούν τους διαγωνιζόμενους, καθώς δεν τους επιτρέπει να ανοίξουν το μυαλό τους και να μαγειρέψουν σε διαφορετικές κουζίνες. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Άκη Πετρετζίκη τονίζοντας ότι έχει χτίσει σωστά την πορεία του και του αξίζουν τα όσα έχει πετύχει.

Υπάρχει κάποιο κόνσεπτ μαγειρικής που θα ήθελες να κάνεις στην ελληνική τηλεόραση;

Έχω κάνει παιχνίδια τύπου MasterChef, έχω κάνει ταξιδιωτικά – μαγειρικά, έχω κάνει αρκετά διαφορετικά κόνσεπτ. Θα ήθελα, ίσως, να κάνω ένα διαγωνιστικό φορμάτ με ανθρώπους που ξέρουν να μαγειρεύουν, χωρίς ίντριγκα και ριάλιτι.

Σε ενοχλεί που η μαγειρική στην τηλεόραση αποκτά στοιχεία ριάλιτι;

Αυτό λέει κάτι για την κοινωνία μας. Είναι καλό για το επάγγελμά μου το ότι υπάρχουν εκπομπές που προμοτάρουν τη μαγειρική. Από την άλλη, μπαίνει η ίντριγκα γιατί τη βλέπει ο κόσμος. Εγώ, σαν Δημήτρης, δεν θα το έβλεπα, δεν μου αρέσει. Ωστόσο, οι τηλεθεατές θέλουν να βλέπουν και μαγειρική και ριάλιτι.

Οι εκπομπές μαγειρικής, τελικά, βοηθούν τους νέους σεφ;

Το έλεγα από την πρώτη μέρα, δεν γίνεται μια εκπομπή να σε βοηθήσει να εξελιχθείς στη μαγειρική. Δεν ανοίγει το μυαλό σου, δεν μαγειρεύεις σε διαφορετικές κουζίνες, μαγειρεύεις υπό καθοδήγηση σε συγκεκριμένο χρόνο και τόπο.

Έχει αποδειχτεί, άλλωστε, ότι ελάχιστοι από εκπομπές μαγειρικής έκαναν καριέρα…

Ακριβώς. Ελάχιστοι ή, για την ακρίβεια, μόνο ένας, ο Άκης Πετρετζίκης. Ο Άκης τα αξίζει όλα αυτά που του συμβαίνουν, έχει χτίσει σωστά την πορεία του.

Πιστεύεις ότι πολλά από τα νέα παιδιά λένε ότι θέλουν να γίνουν σεφ, λόγω της προβολής που έχει το επάγγελμα και γιατί σκέφτονται ότι μπορεί να υπάρχουν υψηλές απολαβές;

Εννοείται ότι υπάρχουν και αυτά τα κίνητρα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε η αίγλη ούτε τα οικονομικά οφέλη που υπήρχαν κάποτε. Όμως, υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν μέσα σε αυτόν τον κακό χαμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments