Πολιτική

Δημοσκόπηση για εκλογές 2019: Στις 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση για εκλογές 2019: Στις 8 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με διαφορά 8 μονάδων από τον Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσκόπηση για εκλογές 2019: Στις 8 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 35% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%. Στο 7% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ και στο 4,5% η Χρυσή Αυγή. Άλλα δύο κόμματα, το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5% και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 3% φαίνεται να περνούν το κατώφλι της Βουλής.

Εάν η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η Νέα Δημοκρατία θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία. Εάν δεν εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά με 7,5 μονάδες, καθώς συγκεντρώνει 34% έναντι του 26,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια τα ποσοστά είναι τα ακόλουθα: ΚΙΝΑΛ 6,5%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, ΜέΡΑ 25 με 3,5%, και Ελληνική Λύση με 3%.

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός προηγείται με 36% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 28% ο Αλέξης Τσίπρας ενώ το 32% θεωρεί ο κανένας.

Όσον αφορά τις συσπειρώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 87% και φεύγουν ψηφοφόροι προς τη ΝΔ (3%), προς την γκρίζα ζώνη (35%), προς τον Γιάνη Βαρουφάκη επίσης 35% κι 1% προς το Κίνημα Αλλαγής. Στη ΝΔ η συσπείρωση είναι στο 90% και χάνει ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ (3%), προς την γκρίζα ζώνη (3%) και προς το ΚΙΝΑΛ 1%.

Το καλύτερο για τη χώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ με 33%, μια αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 12%, μια συνεργασία με κορμό τη ΝΔ το 15%, μια συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ το 19% και μια συνεργασία μεγάλου συνασπισμού με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με ποσοστό 13%.

Στην ερώτηση για το αν κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ενημερώσει τα κόμματα για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά το 82% απάντηση ΝΑΙ, το 10% ΟΧΙ. Όσον αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ το 84% πιστεύει ότι θα έπρεπε να υπάρχει ενημέρωση, ενώ το 66% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε το ίδιο. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 71% έναντι 18% που θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές.

Δημοσκόπηση Pulse: Ταυτότητα της έρευνας

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments