Πολιτική

Αχτσιόγλου: “Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις ανάγκες των πολιτών”

Αχτσιόγλου: “Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις ανάγκες των πολιτών”
"Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με ηχηρές διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέα κενά" αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

«Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε την πάγια απόστασή του από τις πραγματικές ανάγκες και τις ανησυχίες των Ελλήνων πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, σχολιάζοντας το περιεχόμενο του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα με ηχηρές διαβεβαιώσεις λιτότητας και κραυγαλέα κενά», συνέχισε η κ. Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Περιέγραψε μια πολιτική φοροελαφρύνσεων για τους ισχυρούς και επιβάρυνσης της κοινωνίας και φορολογικά μέτρα που υποβοηθούν το 8% των ανώτερων εισοδηματικών κλιμακίων της ελληνικής κοινωνίας, στερώντας σημαντικούς πόρους από τον δημόσιο προϋπολογισμό για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επιστροφής στο παρελθόν της μνημονιακής πειθαρχίας και κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους: Ένα πρόγραμμα βασισμένο στον κανόνα 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις που σταματά τις προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών. Σήμερα ο κύριος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο για την ανάπτυξη, που αποδεικνύει ότι όχι μόνο δεν κατανοεί τις ανάγκες και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, αλλά έλκεται από λογικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Ανακοίνωσε, όμως, και ένα σχέδιο με κραυγαλέες αποκρύψεις που προκαλεί γενικευμένη ανασφάλεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το πρόγραμμά του απουσιάζει κάθε αναφορά στο ασφαλιστικό. Πράγμα ιδιαιτέρως ανησυχητικό, με δεδομένα αφενός τα πεπραγμένα της ΝΔ (ελλείμματα και περικοπές συντάξεων), αφετέρου τα όσα εδώ και καιρό ο ίδιος λέει για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Είναι δυνατόν τη στιγμή που δεσμεύεται για κατάργηση του υφιστάμενου ασφαλιστικού, να μην περιγράφει με ποιο μοντέλο θέλει να το αντικαταστήσει και να αφήνει στην αβεβαιότητα εκατομμύρια ασφαλισμένους και συνταξιούχους; Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία – πρόγραμμα αυτοπεποίθησης και ασφάλειας για την κοινωνία: με νέες δουλειές με αυξημένους μισθούς και δικαιώματα, καλύτερη υγεία, παιδεία και κοινωνικό κράτος, δικαιότερη φορολογία», κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπουργείο Εργασίας: «Μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων το πρόγραμμα Μητσοτάκη»

Το Υπουργείο Εργασίας τονίζει με ανακοίνωση του ότι «το πρόγραμμα που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ δεν ανέλαβε καμία ουσιαστική δέσμευση για την προστασία και τη διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων, για την εφαρμογή και επέκταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας».

Τονίζει επιπροσθέτως ότι η Νέα Δημοκρατία, η οποία μείωσε τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, προσπαθεί να βάλει φρένο στην αύξηση του, την οποία έχει ήδη δρομολογήσει εδώ καιρό η κυβέρνηση, ενώ χαρακτηρίζει αναξιόπιστες τις υποσχέσεις στο πρόγραμμα της ΝΔ «για νέες και καλά πληρωμένες δουλειές», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «οι αοριστολογίες περί «νέου κοινωνικού συμβολαίου εργαζομένων, κράτους και επιχειρήσεων» και οι εκκλήσεις προς τις επιχειρήσεις να κάνουν τους εργαζόμενους «συμμέτοχους στα κέρδη» καθιστούν τους μισθούς και τα δικαιώματα προαιρετικά, χωρίς διασφάλιση και κατοχύρωση μέσα από σαφείς και υποχρεωτικούς κανόνες προστασίας της εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments